Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Natten til lørdag 9. januar var der meldinger om skud på Gudrunsvej i Gellerup, men da flere patruljer nåede frem, var der ingen personer på det formodede gerningssted. På stedet blev der fundet patronhylstre, ligesom politiet opdagede et skudhul i bagruden på en parkeret bil. Episoden er en af flere, der fik politiet til at indføre visitationszoner onsdag i denne uge for at dæmme op for en ny bandekonflikt. Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix
Det seneste døgn har Østjyllands Politi foretaget 21 visitationer og seks ransagninger af biler i de to visitationszoner, der blev oprettet onsdag. Med visitationszonerne håber politiet at fjerne våben fra gaden, så de ikke bliver brugt i konflikten mellem Brabrandgruppen og Trillegården.

AARHUS: Bandekonflikten mellem Brabrandgruppen og Trillegården er for alvor blusset op igen i denne uge, og Østjyllands Politi fortsætter med at lægge massivt pres på medlemmerne i begge bydele.

Onsdag oprettede politiet to visitationszoner, og det har igen det seneste døgn ført til en række visitationer og ransagninger.

Østjyllands Politi har foretaget 14 visitationer og tre ransagninger af biler i visitationszonen i Gellerup/Toveshøj og syv visitationer og tre ransagninger af biler i visitationszonen i Trillegården/Herredsvang.

Klokken 22.25 blev en 27-årig mand sigtet for narkobesiddelse, da han i en kælder på Gudrunsvej i Brabrand blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash.

Og blot 20 minutter senere blev en 18-årig mand sigtet for overtrædelse af våbenbekendtgørelsen, da han var iført en skudsikker vest i en bil på Gudrunsvej. Det ikke er lovligt uden forudgående anmeldelse til politiet at bære en sikkerhedsvest på offentligt tilgængeligt sted.

Vesten blev beslaglagt, og den 18-årige mand kan formentlig se frem til en bøde på 3.000 kr.

Annonce

Hash som hittestof

Klokken 23.07 blev endnu en bil ransaget på Gudrunsvej, og her blev der fundet en mindre mængde hash. Det var dog ikke muligt at finde frem til, hvem der ejede stoffet, hvorfor det blev medtaget som hittestof.

På baggrund af flere våbenfund og øvrige indikationer på en konfliktoptrapning mellem grupperinger i det vestlige Aarhus, indførte Østjyllands Politi onsdag 20. januar visitationszoner i to områder omkring Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang.

- Vi opretter visitationszonerne, fordi vi gerne vil have fat i de våben, som vi ved er i omløb blandt de kriminelle grupperinger. Jo flere våben vi får fat i, jo mindre er risikoen for, at de kan bruges til at gøre skade på andre og skabe utryghed for de øvrige beboere i området, sagde chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen til Århus Stiftstidende.

Visitationszonerne løber foreløbigt frem til 12. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er den mere skånsom eller er det bare snak? Sådan er den nye corona-lyntest

Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce