Annonce
Aarhus

Fik du læst de her? Chikane, basketkæmpe siger farvel og trængsel i trafikken

Vi har samlet fem historier fra sidste uge, som du måske gik glip af.

AARHUS: Uge 20 kom og gik, valgkampen gik for alvor i gang, og verden fortsætter med at være et forvirrende sted. Men bare rolig - vi har igen samlet en håndfuld historier, som du måske gik glip af i forvirringen. Eller måske kunne du bare godt tænke dig at læse dem igen. I hvert fald kan du både læse om LGBT-personers vilkår i Aarhus, om trængslen på de østjyske veje og om et på mange måder stort navn i dansk basketball, der lagde støvlerne på hylden.

Vær opmærksom på, at mange af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan du også læse både dem og alle de andre artikler på Stiften.dk.

Annonce
Der er kommet tryk på vejene i og omkring Aarhus i løbet af de sidste 12 år. Foto: Axel Schütt

Analyse: Trængsel kan bremse østjysk vækst

Siden 2007 er der kommet 29.000 flere personbiler i Aarhus Kommune. Det giver i sagens natur en del pres på trafikken, ikke mindst i myldretiden, og det kan faktisk hæmme væksten for kommunen. Men er løsningen flere spor på motorvejene, en kattegatbro eller noget helt tredje?

Det kan du få en vurdering af her.

Ensomhed og chikane: LGBT-miljøet i Aarhus er under pres

Næsten hver anden person, der tilhøre en seksuel minoritet, har oplevet at blive chikaneret og/eller udsat for hadforbrydelser i Aarhus, viser en ny undersøgelse fra kommunen. Det skal der gøres noget ved.

I artiklen er der også et link til en historie om Peter, som har oplevet at blive råbt efter i bussen og som jævnligt undgår at gå med sin mand i hånden i bylivet.

Begge artikler kan du læse via linket her.

Peter Rothgardt har været udsat for homofobiske tilråb i blandt andet bus 3A, og holder også igen i forhold til at gå rundt med sin mand i hånden på åben gade. Foto: Axel Schütt

Støj, støv og rystelser: Nu får naboer til grusgrave håb om erstatninger

En grusgrav er ikke den mest populære nabo i verden. Men nu er der en håndsrækning på vej fra de fem regioner med Region Midtjylland i spidsen vil nu have lavet en lovændring, så naboer til grusgrave fremover kan få økonomisk kompensation, og det er de østjyske af den slags rigtig glade for.

Historien om den måske kommende lovændring kan du læse her.

På grund af Råstofloven kan Region Midtjylland ikke udbetale erstatninger til naboer til grusgrave. Arkivfoto

Bundsgaard sendte en særlig hilsen til Bakkens borgmester

Det var på alle måder en stor spiller, der tog afsked med Bakken Bears, da holdet kunne fejre deres 17. danmarksmesterskab i sidste uge. Chris Christoffersen var sammen med resten af basketbjørnene på rådhuset, hvor de blev modtaget af borgmester Jacob Bundsgaard.

Reportagen fra den kan du læse her - og ikke mindst se billederne fra rådhuset.

De elektriske løbehjul er populære i Aarhus. De overholder bare ikke altid loven. Foto: Jens Thaysen

Farlig og ulovlig leg på el-løbehjul

De elektriske løbehjul har for alvor indtaget de århusianske gader og stræder. Løbehjulene kan køre op til 20 kilometer i timen, hvilket gør dem til et populært stykke legetøj blandt især meget unge mænd.

Det betyder, at gågaden især på blå mandag kan være temmelig tæt befolket af de tohjulede trafikanter, fortæller flere kilder i midtbyen.

Det kan du læse om her.

Chris Christoffersen og resten af Bakken Bears blev fejret og hædret af borgmester Jacob Bundsgaard. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce