Annonce
Aarhus

Fik du læst: Ny direktør, fakkeltog og 10 tips til letbanen

Vi har samlet otte historier fra sidste uge, som du måske gik glip af.
Annonce

AARHUS: I løbet af en uge kan der godt smutte en historie eller to i svinget, når der også skal være tid til indkøb, børn og madlavning. Derfor har vi samlet otte af sidste uges historier i listen her, så du stadig kan nå at blive opdateret på ugens begivenheder, selv hvis du ikke var med på første bølge.

Der er for eksempel historien om en medarbejder på et plejehjem, der er blevet fyret for at stjæle fra en beboer. Eller om den nye direktør på Kvindemuseet. Eller 10 tips til den nyåbnede strækning af letbanen. Og så er der selvfølgelig historien fra det rørende fakkeltog i Stavtrup.

Vær opmærksom på, at de fleste artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan du også læse både dem og alle de andre artikler på Stiften.dk.

En tillidssag er det at arbejde med ældre. Den tillid brød en vikar på et plejehjem i Viby på det groveste. Genrefoto: Scanpix
Annonce

Plejehjemsvikar fyret: Sigtet for at have stjålet fra ældre borgere

Onsdag landede en historie om en fast vikar hos Aarhus Kommune, som kommunen har meldt til politiet for at stjæle fra flere beboere på kommunale plejehjem.

Det skulle ifølge avisens oplysninger dreje sig om et plejehjem i Viby, men det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvilket plejehjem der er tale om. Du kan blive klogere på sagen her.

Annonce

10 spørgsmål og svar om den nye letbane

Tirsdag i denne uge åbnede nyeste etape af letbanen, og som optakt til det bragte vi en stribe spørgsmål og svar til og om den nye letbane, som nu kører helt til Grenaa.

Dem kan du finde her.

Kan man betale med kontanter i toget? Og må man tage cykler og barnevogne med? Vi informerer nye rejsende forud for åbningen af strækningen Aarhus - Grenaa og Lisbjerg - Lystrup på tirsdag 30. april. Foto: Axel Schütt / Jysk Fynske Medier / Ritzau Scanpix
Annonce

Mød Kvindemuseets nye direktør: Julie vil forandre verden

Julie Rokkær Birch er ny direktør på Kvindemuseet, og hun er i fuld gang med at ændre både navn og koncept på museet, så det nu skal være et museum om kønnenes historie. Og så vil hun redde verden.

Hvad vi mener med det? Det kan du læse her.

35-årige Julie Rokkjær er ny direktør på Kvindemuseet. Hun har dog allerede museets sjæl under huden, da hun gennem de seneste fem år har været inspektør samme sted. - Museet har en helt særlig kultur som arbejdsplads. Der er en aura af fælles ild, siger hun. Foto: Axel Schütt
Annonce

Se video: Fra familiefar til flamboyant Frank-N-Furter

Jacob Madsen Kvols spiller Dr. Frank-N-Furter i The Rocky Horror Show på Aarhus Teater, og vi var med en tur i sminken for at se den 40-årige skuespiller og familiefar forvandle sig til sin syrede rolle i stykket.

Hvordan sådan en forvandling foregår, kan du se her.

Sorgen blev synlig i Stavtrup under torsdagens fakkeltog. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Tiden gik i stå i Stavtrup

Torsdag aften gik et større fakkeltog til Constantinsborg for at vise deres sympati og støtte til familien Holch Povlsen, som på tragisk vis mistede tre børn i et terrorangreb i Sri Lanka tidligere på ugen.

Det fakkeltog var vores fotograf og journalist taget ud til og den rørende reportage kan du læse her.

En af temaerne i klimaudfordringen var et fokus på kost. Foto: Axel Schütt
Annonce

Grønt lys til nedrivning af kendt slotskro

Der har været både sagt og skrevet meget om det nye velkomstcenter til Nationalpark Mols Bjerge, ikke mindst fordi det kommer til at betyde at Kalø Slotskro skal rives ned. Onsdag vedtog byrådet så, at velkomstcentret må bygges og i den forbindelse snakkede vi med to af de kvinder, som har været i forgrunden for kampen mod det.

Hvad de siger om beslutningen, kan du læse her.

På Store Scene skal udtrykket forstærkes, for at det kan ses på bageste række. Derfor bliver Jacob Madsen Kvols' røde læber også malet ekstra store af makeupartist på Aarhus Teater, Kira Stochholm Exe. Foto: Axel Schütt
Annonce

Stiften-journalist om klimaudfordring: Det har givet os perspektiv

Århus Stiftstidendes journalist Flemming Krogh tog for nylig sammen med sin familie imod en udfordring, der handlede om at have mere fokus på klimaet og hvad vi kan gøre for at stoppe vores udledning af CO2.

I den forbindelse var han med i Stiftens satsning "Det Journalistiske Drivhus", hvor vi fortæller lidt om de historier, vi går og arbejder med til hverdag. Det kan du høre her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce