Annonce
Danmark

Fik du også et gip i maven, da der pludseligt var coronapressemøde? Danskerne stadig i alarmberedskab

Michael Bang Petersen leder forskningsprojektet HOPE på Aarhus Universitet, hvor de forsker i danskernes adfærd under corona.
Annonce

Danskerne er stadig bekymrede over corona, og derfor har en del formentligt fået et gip i maven og tænkt "åh nej, hvad nu", da myndighederne tirsdag den 16. juni annoncerer, at der er pressemøde om en vigtig udvikling i corona. Det er i hvert fald en helt naturligt reaktion, siger forskningsleder hos forskningsprojektet Hope hos Aarhus Universitet. De forsker i danskernes adfærd under corona. Hør ham forklare, hvorfor vi reager på corona i podcasten.

På pressemødet kunne sundhedsminister Magnus Heunicken fortælle, at der var fundet en person, som var smittet med corona blandt deltagerne til en stor Black Lives Matter demonstration i København med 15.000 mennesker. Og myndighederne satte straks arbejde i gang med at opspore smittekæder.

Dagligt spørger forskerne i forskningsprojektet Hope  500 mennesker om alt fra håndhygiejne til bekymringer. Og generelt er vi stadig gode til at vaske hænder, og vi har vist politikerne, at de kan og skal have tillid til deres befolkning i krisesituationer, siger forskningsleder Michael Bang Petersen.
Corona giver forskerne en unik mulighed for at lære, hvordan vi som befolkning opfører os i en krisetid. Hør hvad de har fundet ud af i den her podcast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Noget for Aarhus? Billig og meget let letbane på vej

AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce