Annoncørbetalt indhold

Fik erstatning og oprejsning efter usaglig fyring begrundet i samarbejdsvanskeligheder

PR-Foto Credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

”Beskrivelsen af årsagen til min afskedigelse kunne jeg på ingen måder genkende. Derfor tog jeg kontakt til Ase, hvor jeg blev mødt med forståelse og har fået en fantastisk behandling,” siger Gitte Marie Mikkelsen. Foto: Gitte Mikkelsen.


Annonce

En ulykke kommer sjældent alene, men heldigvis var der hjælp at hente, da 46-årige Gitte Marie Mikkelsen, Nykøbing Mors, først fik brystkræft og siden blev fyret fra sin stilling som handelschef i Skive Handel begrundet i samarbejdsvanskeligheder.

Med støtte fra sin fagforening Ase Lønmodtager har Gitte Marie Mikkelsen fået en erstatning på 41.000 kroner. Men endnu vigtigere for hende - med forliget følte Gitte Marie Mikkelsen, at hun fik renset sit navn og arbejdsgiverens erkendelse af, at opsigelsen i marts 2021 var usaglig.


”Jeg følte mig simpelthen så uretfærdigt behandlet. Det kan godt være, at de ønskede en anden profil, selv ville tage mere over eller, at de frygtede tilbagefald med hensyn til min sygdom, men at fremstille mig som én, der var vanskelig at samarbejde med, det gjorde mig meget ked af det. Beskrivelsen af årsagen til min afskedigelse kunne jeg på ingen måder genkende. Derfor tog jeg kontakt til Ase, hvor jeg blev mødt med forståelse og har fået en fantastisk behandling,” siger Gitte Marie Mikkelsen.

I forbindelse med afskedigelsen forsøgte Skive Handel at pålægge Gitte Marie Mikkelsen en tavshedsklausul, men med advokatstøtte fra Ase fik afskedigelsessagen et helt andet forløb og Gitte Marie Mikkelsen styrke til at komme videre med sit arbejdsliv. I dag har hun en administrativ stilling i et firma med speciale i salg af landbrugsmaskiner, har fået gode kolleger og er glad for at prøve kræfter med et nyt erhverv.


”Nu kan jeg lægge sagen bag mig. Pengene er mindre vigtige. For mig har det først og fremmest handlet om at få oprejsning og kunne fortælle min version af forløbet - og at jeg på ingen måde var enig i Skive Handels udlægning af sagen. Det er ikke ok at sige, at jeg ikke vil samarbejde, for det vil jeg til enhver tid,” siger Gitte Marie Mikkelsen.

Generelt er det en god ide at kontakte fagforeningen i tilfælde af en fyring, og Ifølge advokat Kristina Sloth Nielsen, Ase, der har bistået Gitte Marie Mikkelsen, er det helt sædvanligt, at arbejdsgivere kræver tavshedsklausuler, når der indgås forlig i afskedigelsessager.

”Som lønmodtager skal man være opmærksom på, at en sådan tavshedsklausul ofte skaber værdi for arbejdsgiveren. Derfor bør et krav om en tavshedsklausul indgå i forhandlingsgrundlaget sådan, at lønmodtageren bliver kompenseret for klausulen. Hvis man bliver opsagt efter tilbagekomst fra et længere sygefravær, skal man generelt være opmærksom på, om den begrundelse, der gives for opsigelsen, er den reelle begrundelse. Her kan det være hjælpsomt med juridisk hjælp og opbakning fra Ase, ” siger Kristina Slot Nielsen.

Denne artikel indeholder sposoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.