Annonce
Fødselsdage

Fik guld og knæskade med hjem fra VM

Casper U. Mortensen, der lørdag 14. december fylder 30 år, fik slutrundedebut ved VM i 2013, hvor Danmark blev nummer to. Arkivfoto: Antonio Bronic/Reuters
Casper U. Mortensen, der lørdag 14. december fylder 30 år, vandt VM-guld i januar. Men prisen var en knæskade, der har kostet ham hele sæsonen og det kommende EM.

30 OL-guld, VM-guld og en titel som bundesligatopscorer.

Der har været mange succeser i Casper U. Mortensens håndboldkarriere, men den har også været krydret med nogle grumme nedture med konkurs og skader for fløjspilleren, der lørdag 14. december fylder 30 år.

Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da han i januar i år var med til at løfte pokalen som tegn på, at det danske herrehåndboldlandshold var blevet verdensmester for første gang i historien. Men ud over guldmedaljen fik venstrefløjen også en anden ting med hjem fra slutrunden.

En alvorlig knæskade under VM betød nemlig, at Mortensen måtte igennem en operation og et langt genoptræningsforløb, der har holdt ham uden for håndboldbanen siden januar.

Venstrefløjen er da heller ikke at finde på den bruttoliste af spillere, landstræner Nikolaj Jacobsen kan vælge mellem til EM i januar.

Optur og nedtur. Generelt meget kendetegnende for Casper U. Mortensens håndboldliv.

- Den modstand, der har været på vejen, har gjort mig mentalt stærk både som spiller og som menneske.Når man står i det, er det ikke så fedt, men jeg har fået noget konstruktivt ud af det og har opnået alt det i min karriere, jeg havde sat mig som målsætning, siger Mortensen.

Karrieren startede på Frederiksberg og førte ham til flere af de helt store danske klubber. I 2012 havnede han i Bjerringbro-Silkeborg, hvor han scorede mål på stribe og fik debut i Champions League. Men efter to sæsoner valgte klubben i stedet at satse på en anden fløjspiller, og Mortensen søgte væk.

Det blev til et kort ophold i Sønderjyske, inden dørene ud til Europa åbnede sig. Første ophold i HSV Hamburg blev dog en kort fornøjelse, da klubben gik konkurs, kort efter at Mortensen var startet.

- Det er nok noget af det, der har gjort mest ondt. Udlandsdrømmen brast sammen efter et halvt år. Men det var også det, der førte mig videre, siger han.

I stedet gik turen til TSV Hannover-Burgdorf, hvor den danske fløj blev topscorer i Bundesligaen, inden Casper U. Mortensen i 2018 blev præsenteret som ny spiller i den spanske storklub FC Barcelona.

Han blev sidste år kåret til årets spiller i Europa, og Mortensen er lige der, hvor han altid har drømt om at være.

- Jeg var på studietur i gymnasiet til Barcelona, hvor vi så en af holdets træninger, og jeg tænkte, at det ville være drømmen at nå dertil, så det betyder meget for mig, for jeg har kæmpet for det hele min karriere, siger han.

I den rød-hvide trøje fik fløjspilleren debut i 2013 og har været en stor del af holdet siden.

Han er gift med TV2's håndboldjournalist Stine Bjerre Mortensen, som han bor sammen med i Barcelona.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];