Annonce
Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: Far, tror du stadig på Gud?

Francois Ozon er tilbage fra succeser som ”Frantz” og ”Selv i de bedste hjem”. Instruktørens ”Gud være lovet” er et sobert og uprætentiøst ensembledrama, der går i kødet på det tabubelagte misbrug af børn i en fransk katolsk kirke. Melvil Poupaud har rollen som bankmanden Alexandre, der politianmelder en lokal katolsk præst for seksuelle overgreb, men rammes af forældelsesfristen for den slags sager. Men lavinen ruller, og snart er Alexandre i kontakt med mænd, der har oplevet lignende overgreb. Pressefoto
Franske Francois Ozons ensembledrama om pædofili vil rive dit hjerte midt over. Et værk, der kalder på lovændringer og vilje til at konfrontere et tabubelagt emne, men først og fremmest en film om arrede, ødelagte mennesker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce