Annonce
Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: Når kærligheden bliver destruktiv

Udkantslivet får en farlig, mørk og poetisk dimension i Daniel Borgmans "Harpiks". Et makabert thrillerdrama om særlingen Jens (Peter Plaugborg), der i sorg har isoleret sin familie et afsidesliggende sted på en fjern ø. Her har han etableret et lille forfaldent paradis af falsk balance og harmoni omkring datteren Liv (Vivelill Søgaard Holm) og den 200 kg tunge kone Maria (Sofie Gråbøl sminket til ukendelighed). Der ruskes op i fortiden, da bedstemor Else (Ghita Nørby) aflægger familien et visit. Foto: Nordisk Film
Daniel Borgmans småeksperimenterende "Harpiks" fører os ind i et betagende univers af makaber billedpoesi, dyb smerte, spirende vanvid og mærkværdig, intim og isoleret skønhed. Men som mørk thriller kommer den kun slingrende og usikkert i mål.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];