Annonce
Aarhus

Filmfestival: Tag familien med i skoven

Særligt børnene kan glæde sig til danmarkspremiere på det sidste afsnit af Lego Ninjago-serien. Foto: Film i Skoven
Den står på film og kultur i Riis Skov i bededagsferien, hvor festivalen Film i Skoven slår teltene op.

AARHUS: I bededagsferien inviteres hele familien til festival i Riis Skov, hvor kulturfestivalen, Film i Skoven, byder på både gamle kendinge som Onkel Reje og en række nye og anderledes oplevelser for både store og små.

- Navnet er hængt ved. Det startende med primært at være en filmfestival, men har udviklet sig til kulturfestival, siger Jo Carlsen, der er festivalens programmanager.

Det er hele familien, hun vil have med ud i skoven.

- Det handler om at få far, mor og børn til at være sammen om kulturoplevelserne. Og så vil vi skabe et nuanceret billede af, hvad kultur er. Børnene møder både noget af det, de kender i forvejen fra børnekanalen Ramasjang, men vi introducerer dem samtidigt for nogle nye ting, siger Jo Carlsen.

Japanske film, forskellige danse. Afrikansk musik og calypso kommer til at fylde skoven ved Tumlepladsen, men altså også Onkel Reje, Thomas Buttenschøn, Per Vers og Naja Münster.

De "kendte" finder man på Skovscenen, mens der bliver to store telte med filmfremvisning.

- Heriblandt flere danmarkspremierer, blandt andet filmen "Blinky Bill", der første vises i biograferne til sommer, og de fire allersidste afsnit af den populære serie Lego Ninjago - Masters of Spinjitzu, samt en ny serie om Mumitroldene, fortæller hun.

I Den Kreative Hule kan man arbejde videre med det, man har set på lærredet.

- Vi vil gerne tilføre et ekstra lag ved at trække karakterer og temaer fra filmene med ud i den virkelige verden, forklarer Jo Carlsen.

Annonce
Jo Carlsen glæder sig til weekenden, hvor Film i Skoven for tredje år i træk inviterer til festival i Riis Skov. Foto: Jens Thaysen

Skjulte kryb i skoven

Der er plads til 2500 mennesker på festivalpladsen, der ligger inde i skove bag iskiosken ved Marienlund. En familiebillet koster 350 kroner, men der er også en lang række gratis aktiviteter.

- Blandt andet kunstnerne Iben Toft Nørgaard, der har befolket skoven med sine mærkværdige insekter, der gemmer sig rundt omkring i træer og stubbe, fortæller Jo Carlsen.

Iben Toft Nørgård står også for en workshop, hvor hun vil inddrage børn og familier i sit insekt-univers.

Man kan også tage på grøffeljagt i skoven.

- Det er en augmented reality jagt i Pokémon Go-stilen, hvor man skal lede efter Grøffeldyret med app'en "Hello Gruffalo", fortæller Jo Carlsen.

Jagten bringer de store og små jægere rundt i skoven, hvor de ud over Grøffeldyret, også kan møde musen, slangen, uglen og ræven fra børnebogsforfatter Julia Donaldsons bøger om Grøffeldyret.

Både de skjulte kryb og Grøffeldyrene vil gemme sig i skoven allerede fra onsdag og torsdag, hvor festivalen er åben for skole- og børnehavebørn. Fredag og lørdag er festivalen åben for familierne klokken 9-17.

Du finder programmet og kan købe billetterne på filmiskoven.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-anfører vækkede begge børn ved scoring i overtiden: - Men det var det værd

112

Plørefuld polak tilbageholdt: Promillen var så høj, at politiet ville have ham fængslet

Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Østjylland

Mand indlagt efter mail til politiet: - Det er altid alvorligt at true politiet

Annonce