Annonce
Aarhus

Filminstruktøren Mehdi Avaz flytter til Filmby Aarhus

Mehdi Avaz (tv) og Nikolaj Lie Kaas (th) under optagelserne på Kollision i Aarhus. Her på Kvindemuseet, hvor den gamle byrådssal var bygget om til en retssal i den anledning. Foto: Rolf Konow
Mehdi Avaz og Rocket Road Pictures bliver en del af Filmby Aarhus, når instruktøren flytter sine aktiviteter fra København til Aarhus. - En gave til det århusianske filmmiljø, fortæller filmbychef Ronnie Fridthjof.
Annonce

AARHUS: Mehdi Avaz og Rocket Road Pictures skifter københavner-adressen ud med en i Smilets By, når den hæderkronede filmskaber fremover bliver en del af Filmby Aarhus.

Mehdi Avaz havde en opsigtsvækkende instruktørdebut i 2017, da han sammen med sine to brødre, Misam og Milad Avaz, lavede filmsuccesen "Mens vi lever", udenom det traditionelle filmstøttesystem.

Filmen fik flotte anmeldelser og blev set af over 100.000 biografgængere.

I 2019 stod brødrene bag spillefilmen "Kollision", og lige nu ruller deres krimiserie "Alfa" over skærmen på TV 2.


At Mehdi Avaz og Rocket Road Pictures rykker til Filmby Aarhus er et bevis på, at vi nu har et attraktivt filmmiljø i Aarhus, der er et stærkt alternativ til det københavnske

Ronnie Fridthjof


Chefen for Filmby Aarhus, Ronnie Fridthjof, er begejstret for filminstruktørens beslutning om at rykke sit virke til Aarhus:

- At Mehdi Avaz og Rocket Road Pictures rykker til Filmby Aarhus er et bevis på, at vi nu har et attraktivt filmmiljø i Aarhus, der er et stærkt alternativ til det københavnske, udtaler han og fortsætter:

- Det er en gave til det århusianske filmmiljø. Især fordi Mehdi har en unik energi og erfaring, som han ikke bange for at dele ud af. Det vil være til stor gavn for især de unge talenter og filmstartups, der er i Filmbyen, siger han og glæder sig til at følge Mehdi Avaz og Rocket Roads arbejde i Aarhus.

Annonce

Faldt for byen

Mehdi Avaz fortæller, at han faldt for Aarhus under optagelserne til "Kollison". De foregik blandt andet på Kvindemuseet i den gamle byrådssal, der til lejligheden var bygget om til en retssal.

- Jeg tænkte, at her kunne jeg godt bo. Jeg oplever Aarhus som en meget smuk og åbenhjertet by, hvor kulturen er i højsædet. Min kærestes familie er fra Aarhus-området, så da Ronnie ringede og inviterede mig over i Filmbyen, var jeg hurtig til at sige ja, siger han og fremhæver den gode energi, der er til stede i Filmbyen.

Mehdi Ava

Filminstruktøren Mehdi Avaz og Rocket Road Pictures flytter til Filmby Aarhus fra København.

Han og brødrene Misam og Milad Avaz brød igennem med spillefilmen "Mens Vi Lever" i 2017.

I 2019 kom deres spillefilm nummer to "Kollision". Filmen havde fået støtte fra Den Vestdanske Filmpulje og blev derfor optaget i blandt andet Aarhus og i Frederikshavn.

Mehdi Avaz er lige nu aktuel med serien "Alfa" på TV 2.

- Jeg glæder mig til at flytte ind og blive en del af filmmiljøet der. Jeg håber også, jeg kan give noget igen til de unge filmtalenter og skabe gode samarbejder med de andre større filmselskaber i byen, lyder det fra Mehdi Avaz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om afklaring i omstridt sag: Familier med kræftramte børn er efterladt i usikkerhed

Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus

Aarhus-virksomhed sætter salgsrekord og kommer styrket ud af regnskabsår

Østjylland

Adskillige anmeldelser om spøgelsesbilist på motorvejen: 21-årig anholdt i det forkerte spor

Annonce