Annonce
Aarhus

Se billederne: Ny spillefilm med stjernecast filmes i Aarhus

Imens Mille Dinesen og Pernille Højmark får de sidste instrukser, bliver filmkameraet justeret, så optagelserne fra Skolegade kan indgå i spillefilmen 'Rør ved mig'. Foto: Flemming Krogh
Et værtshus i Skolegade, en midtby-park, en villa i Højbjerg og Brabrand Sø er nogle af de udvalgte steder, der indgår i den kommende spillefilm 'Rør ved mig'.
Annonce

AARHUS: Mørket sænker sig over Skolegade - den bugtede, smalle gade med lave huse og adskillige værtshuse. Gaden er nøje udvalgt af en såkaldt 'Location Scout', der har til opgave at finde brugbare steder til en slags naturlige kulisser for optagelserne til en ny spillefilm med titlen "Rør ved mig".

Hovedpersonen er Mille Dinesen, kendt fra tv-serien "Rita", hvor den lyshårede skuespiller har den altdominerende rolle som skolelærer.

Nu er Mille Dinesen - som de forbipasserende i Skolegade kunne få et glimt af i pauserne mellem optagelserne - hyret til at spille rollen som Maja, der mister fodfæstet i sit liv, da hendes mand Claes - spillet af Ulrich Thomsen - pludseligt vil skilles.

Majas forhold til en ung fyr giver snart forviklinger og komplicerer hovedpersonens forhold til teenagesønnen Magnus.

Annonce

Værtshus lukket af for én aften

Rollelisten af kendte, danske navne er lang, hvor Mia Lyhne, Pernille Højmark og Anne Vester Høyer var nogle af de skuespillere, man genkendte i Skolegade foran værtshuset Grace, der var lukket for offentligheden denne aften.

Hovedrolleindehaver Mille Dinesen (th.) får rettet på makeuppen under optagelserne til den nye spillefim, 'Rør ved mig'. Foto: Flemming Krogh

Værtshuset indgår i filmen som en del af ruten for en tøsebytur, som Mille Dinesen er i spidsen for i filmen. Holdet har travlt med optagelserne, så der er ikke lejlighed til at tale med skuespillerne, der løbende bliver instrueret af Lars Kaalund.

Udover Skolegade er en række andre lokationer fra Aarhus med i filmen, der først får biografpremiere 4. november 2021.

- Vi har en aftale med en villaejer i Højbjerg, hvor vi har fået lov til at låne huset til vores optagelser. Brabrand Sø lægger vandspejl til optagelser, hvor nogle af skuespillerne skal ro i en kano, og en lille park - ikke langt fra Skolegade - indgår også i en scene, fortæller produktionsleder Lina Bach i en af de mange pauser, der opstår, når man laver film.

Annonce

Filmoptagelser førte til Aarhus

Lina Bach boede indtil for få år siden i København, ligesom en række af de andre omkring 30 medvirkende på holdet bag filmen. Nu har produktionslederen fået et særligt forhold til Aarhus.

- Jeg var med til optagelserne af "Dicte" (krimiserie med Iben Hjejle i hovedrollen, der blev optaget i Aarhus og blev vist på TV2 igennem tre sæsoner fra 2014 til 2016, red.). Dengang boede jeg i København. Tilfældigt mødte jeg en sød, århusiansk mand, som jeg blev gift med. Nu bor vi i et hus i Aarhus og har fået et barn sammen, lyder det fra produktionslederen, som på den måde har fået et større kendskab til velegnede steder at lave film i Aarhus.

Produktionsleder Lina Bach, der arbejder for Deluca Film og Scanbox Entertainment, som står bag den nye film, var med til at indspille krimiserien 'Dicte' i Aarhus for få år siden. Dengang boede hun i København, men under optagelserne mødte hun en århusiansk mand, som hun blev forelsket i. Nu er parret flyttet sammen i Aarhus. Foto: Flemming Krogh

Filmoptagelser kræver ofte, at man må spærre en gade eller et område af. Det skal man også denne aften, hvor Skolegade må spærres helt af, da filmkameraet snurrer for at lave de udendørs optagelser.

- Heldigvis er folk i Aarhus meget forstående. Det giver sjældent utilfredshed, når vi stiller op med filmholdet i Aarhus. Det kniber mere med forståelsen i København, hvor der ofte er filmoptagelser, siger Lina Bach.

Skuespillerne, teknikerne og de andre på holdet nyder også at være i Aarhus.

- Jeg kan høre på de andre, at de nyder at være her. Når de går rundt i byen, oplever de den gode stemning, fortæller Lina Bach, som også sætter pris på rammerne i Aarhus Filmby.

- Når jeg ikke er med til at indspille serier eller spillefilm, laver jeg reklamefilm, hvor vi ofte bruger studierne på havnen, fortæller hun.

Men nu handler det om at få scenerne fra Skolegade i 'kassen' til den nye spillefilm - imens lyset i 'den blå' time er perfekt på en lun efterårsaften.

Mille Dinesen (th.) har hovedrollen i 'Rør ved mig', som bliver optaget i Aarhus i denne tid. Pernille Højmark (tv.) og Anne Vester Høyer spiller også med i filmen, som bliver instrueret af Lars Kaalund (midten). Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus

Smattede blade og standset godstog giver problemer

Annonce