Annonce
Kultur

Filmpriser: Aarhus er med i Robert-opløb

Esben Smed vandt sidste år en Robert for sin birolle i tv-serien "Bedrag", men det er første gang at han er nomineret i kategorien "Årets mandlige hovedrolle i film". Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Flere Aarhus-produktioner er med i kampen om de eftertragtede Robert-statuetter, når Danmarks Film Akademi for 35. gang uddeler priser søndag 3. februar.

Annonce

AARHUS: Ikke mindre end 27 spillefilm er med i kapløbet årets Robert-priser. Og målt på seriefronten har kategorierne "Årets tv-serie" og "Årets korte tv-serie" i 2018 dobbelt så mange mulige kandidater, som året før. Det tyder på et aktivt år inden for dansk film og tv.

Danmarks Film Akademi har offentliggjort kandidaterne til årets Robert-priser, der bliver uddelt for 35. gang, og her er flere Aarhus-produktioner blandt de nominerede. I kategorien "Årets mandlige hovedrolle i film" kan man blandt andet finde den fremadstormende århusianske skuespiller Esben Smed for sin rolle i "Lykke-Per". I samme kategori finder man også Rasmus Bjerg som John Mogensen i filmen "Så længe jeg lever", der blev produceret med støtte fra den Vestdanske Filmpulje. De er begge debutanter i denne kategori.

Bille Augusts film "Lykke-Per" er den mest nominerede i årets konkurrence. Ikke mindre end 16 nomineringer er det blevet til i alt.

Århusianske Ja Film A/S står bag den animerede film, "Vitello", der ramte biograferne i begyndelsen af 2018. Filmen var produceret af Anders Berthelsen og instrueret af Dorte Bengtson. Den bygger på Kim Fupz Aakesons populære børnebøger og er nomineret i fire kategorier.

Blandt andet for "Årets originale sang", som Peter Sommer, Jøden & DJ Static havde komponeret til filmen.

Ja Film A/S har desuden lavet en række små Vitello-animationsfilm til tv, og det henter selskabet også en nominering for i kategorien "Årets korte tv-serie".

3. februar bliver de eftertragtede Robert-priser uddelt. I kategorien "Årets mandlige hovedrolle i film" kan man blandt andet finde den fremadstormende århusianske skuespiller Esben Smed for sin rolle i "Lykke-Per". Filmen er årets mest nominerde, da den er med i 16 kategorier. Foto. Flemming Krogh
Annonce

Publikums valg

Den århusianske musiker Jenny Rosander, bedre kendt som Lydmor, stod bag titelsangen til filmatiseringen af Lene Kaaberbøls fantasy-serie "Vildheks". Filmen henter hele syv nomineringer, hvor én af dem går til sangen "Vild".

Super8 er Vestdanmarks frie filmuddannelse. Herfra kommer "November", produceret af Iben Søtang Jacobsen og instrueret af Kasper Møller Jensen, indstillet i kategorien "Årets kortfilm: Fiktion/Animation".

Det er Danmarks Film Akademis mere end 2500 medlemmer, der har stået for udvælgelsen af de nominerede, baseret på deres faglige tilknytning til branchen. Det er også medlemmerne, der skal stemme om de endelige vindere i samtlige kategorier.

Publikum har dog også noget at skulle have sagt. De kan afgive deres stemme til "Blockbuster Publikumsprisen" på www.blockbuster.dk/robertprisen.

Der er 27 nominerede til "Blockbuster Publikumspris", her i blandt også nogle lokale projekter som Fridthjof Films "I Krig & Kærlighed", Deluca Films "Julemandens datter" og før omtalte "Vitello" fra Ja Film A/S.

Robert Prisen afholdes søndag 3. februar kl. 17.30 på Tivoli Hotel & Congress Center i København, hvor komiker Jan Gintberg er vært. Blockbuster livestreamer hele prisuddelingen på www.blockbuster.dk/robertprisen.

Århusianske Ja Film A/S står bag den animerede udgave af Kim Fupz Aakesons elskelige børnebøger "Vitello". Den er nomineret i fire kategorier ligesom en tv-udgave af filmen også er nomineret i kategorien "Årets korte tv-serie". Foto: Axel Schütt
Jøden (billedet), Peter Sommer og DJ Static havde komponeret titelsangen til Vitello-filmen. Den er med i kampen om at blive "Årets originale sang". Illustration: Ja Film A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce