Annonce
Aarhus

Filmpulje søger Oscar-talenter: Er du den nye Kim Magnusson?

Danmarks mest Oscar-hædrede filmskaber, Kim Magnusson, har indgået et samarbejde med Den Vestdanske Filmpulje for at finde nye kortfilm-talenter. Der skal udvælges fire film med Oscar-potentiale. Her ses Magnusson med sin Oscar for kortfilmen "Helium" (2013). Foto: UPI/Phil McCarten
Kim Magnusson kaster stjernestøv over nyt kortfilmsinitiativ i Filmby Aarhus skudt i gang af Den Vestdanske Filmpulje. Fire film kan få chancen.
Annonce

AARHUS: Filmproducent Kim Magnusson har flere gange stået med den eftertragtede, gyldne Oscar-statuette i hænderne. Faktisk er han Danmarks mest Oscar-hædrede filmproducent med med hele to Oscar-priser og fire Oscar-nomineringer på CV'et.

Nu giver et nyt projekt andre filmskabere mulighed for at suge til sig af hans erfaringer i et nyt kortfilmsinitiativ, skabt i et samarbejde mellem Den Vestdanske Filmpulje og filmproducenten.

Der er afsat en million kroner til projektet, der skydes i gang 21. september i Filmby Aarhus.

Her vil Kim Magnusson være med og dele ud af viden om, hvad der skal til for at vinde en Oscar.


Det er et vigtigt initiativ, at der nu sættes fokus på kortfilm med international appeal fortalt med et stærkt regionalt afsæt.

Kim Magnusson, filmproducent og Oscar-vinder


Når projektet officielt er i gang, kan ansøgere frem til 5. november komme med et bud på en kortfilm med Oscar-potentiale og søge støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Annonce

Kortfilm der giver genlyd

Som både jurymedlem og vejleder vil Kim Magnusson sammen med Den Vestdanske Filmpulje udvælge de fire mest egnede kortfilmsidéer.

- Jeg elsker at dele ud af min erfaring, hjælpe og opdage nyt talent. Derfor mener jeg også, at det er et vigtigt initiativ, at der nu sættes fokus på kortfilm med international appeal fortalt med et stærkt regionalt afsæt, udtaler Kim Magnusson i en pressemeddelelse.

Magnusson vil være med i hele forløbet, hvor han også vil afvikle workshops og være løbende sparringspartner på de udvalgte film.

Målsætningen er at de fire udvalgte film skal have Oscar-potentiale, det vil sige international appeal og en historie, der giver genlyd.

- Det er selvsagt med et glimt i øjet, når vi siger, vi går efter en Oscar. Vi gør det for at sætte fokus på, at det korte format kan og skal tages seriøst, da det er her det nye talent skal findes - også regionalt. Det vil selvfølgelig være fantastisk med en "Regional Oscar", men det vigtigste er, at vi får fire super gode kortfilm på højt internationalt niveau, der kan åbne døren for de kreative aktører bag projekterne, lyder det fra Ronnie Fridthjof, chef for filmpuljen.

Se mere om ansøgningskravene på www.filmbyaarhus.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Voldsom vækst: Største stigning af corona-smittede i flere måneder

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Aarhus

15-årig pige på uhyggelig bustur: Aggressiv mand befølte hende på inderlåret

Annonce