Annonce
Aarhus

Filmtalenter jubler: Det spiller for Esthers Orkester

De fire bag "Esthers Orkester". Fra venstre Troels Engelbrecht, Jonathan Langelund, Esther Nissen og Alexander Bak Sagmo. Pr-foto
Tre unge århusianske filmfolk får en halv million kroner til at skabe en spillefilm.

AARHUS: Tre talentfulde århusianske filmfolk er begejstrede. De har fået et halv million kroner til at producere en spillefilm, der har titlen "Esthers Orkester".

Pengene kommer fra programmet "Nye Talenter", der skal styrke og udvikle produktionsselskaber og filmfolk i Den Vestdanske Filmpuljes område.

Det var på forhånd besluttet, at den halve million skulle gå til produktion af en spillefilm på lavbudget. Tre filmhold blev valgt ud til at udvikle deres projekter, og nu har århusianerne vundet.

De tre er Alexander Bak Sagmo, 26 år, der er instruktør, Troels Engelbrecht, 32 år, der har skrevet manuskriptet, og producenten er Jonathan Langelund, 35 år. Med er også Esther Nissen, 29 år, som associate producer.

De tre er ret nye i filmbranchen, men godt på vej til at blive fremtidens store filmskabere.

Annonce

Vi arbejder med et meget begrænset budget og skal trække på goodwill hos alt, der kan kravle og gå af talent.

Jonathan Langelund

Den uperfekte mand

"Esthers Orkester" skal optages i Østjylland. Filmen handler om den uperfekte mand og om forventningerne til manden i dag i forhold til realiteterne. På lærredet skal vi opleve en familiefar, der er i en svær situation, hvor han skal bevare fatningen midt i en stor livskrise.

Det bliver en dramatisk film, men med en klar humoristisk vinkel, der skildrer det tragikomiske i livet.

- Hvornår filmen er klar, afhænger af skuespillerne. Vi arbejder med et meget begrænset budget og skal derfor trække på goodwill hos alt, der kan kravle og gå af talent, siger Jonathan Langelund.

Hvem der skal spille med er endnu uvist.

- Vi har nogle ønsker, men skal i gang med casting. Vi glæder os meget over muligheden og håber at kunne arbejde sammen med et stort skuespillernavn, som vi har i tankerne, siger Jonathan Langelund.

Bag "Nye Talenter" står Århus Filmværksted og Den Vestdanske Filmpulje i samarbejde med Maan Rental, Interactive Denmark Vest og Filmby Aarhus.

Alexander Bak Sagmo modtog for nylig også et arbejdslegat på 100.000 kroner fra Statens Kunstfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce