Annonce
Aarhus

Filmtalenter jubler: Det spiller for Esthers Orkester

De fire bag "Esthers Orkester". Fra venstre Troels Engelbrecht, Jonathan Langelund, Esther Nissen og Alexander Bak Sagmo. Pr-foto
Tre unge århusianske filmfolk får en halv million kroner til at skabe en spillefilm.

AARHUS: Tre talentfulde århusianske filmfolk er begejstrede. De har fået et halv million kroner til at producere en spillefilm, der har titlen "Esthers Orkester".

Pengene kommer fra programmet "Nye Talenter", der skal styrke og udvikle produktionsselskaber og filmfolk i Den Vestdanske Filmpuljes område.

Det var på forhånd besluttet, at den halve million skulle gå til produktion af en spillefilm på lavbudget. Tre filmhold blev valgt ud til at udvikle deres projekter, og nu har århusianerne vundet.

De tre er Alexander Bak Sagmo, 26 år, der er instruktør, Troels Engelbrecht, 32 år, der har skrevet manuskriptet, og producenten er Jonathan Langelund, 35 år. Med er også Esther Nissen, 29 år, som associate producer.

De tre er ret nye i filmbranchen, men godt på vej til at blive fremtidens store filmskabere.

Vi arbejder med et meget begrænset budget og skal trække på goodwill hos alt, der kan kravle og gå af talent.

Jonathan Langelund

Den uperfekte mand

"Esthers Orkester" skal optages i Østjylland. Filmen handler om den uperfekte mand og om forventningerne til manden i dag i forhold til realiteterne. På lærredet skal vi opleve en familiefar, der er i en svær situation, hvor han skal bevare fatningen midt i en stor livskrise.

Det bliver en dramatisk film, men med en klar humoristisk vinkel, der skildrer det tragikomiske i livet.

- Hvornår filmen er klar, afhænger af skuespillerne. Vi arbejder med et meget begrænset budget og skal derfor trække på goodwill hos alt, der kan kravle og gå af talent, siger Jonathan Langelund.

Hvem der skal spille med er endnu uvist.

- Vi har nogle ønsker, men skal i gang med casting. Vi glæder os meget over muligheden og håber at kunne arbejde sammen med et stort skuespillernavn, som vi har i tankerne, siger Jonathan Langelund.

Bag "Nye Talenter" står Århus Filmværksted og Den Vestdanske Filmpulje i samarbejde med Maan Rental, Interactive Denmark Vest og Filmby Aarhus.

Alexander Bak Sagmo modtog for nylig også et arbejdslegat på 100.000 kroner fra Statens Kunstfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce