Annonce
Syddjurs

Fin sæson i Djurs Sommerland - trods regnen

Publikum har taget godt mod årets nyhed, kæmpegyngen "Tigeren", fortæller direktør Henrik B. Nielsen. Foto: Jens Thaysen
Direktør Henrik B. Nielsen kan berette om næsten lige så mange besøgende i år som sidste år.

NIMTOFTE: Djurs Sommerland lukkede og slukkede for 2019 i søndags, efter hvad direktør Henrik B. Nielsen kalder 'en fin sæson'.

- Vi har haft lige knap så mange gæster som i 2018, men i betragtning af årets megen regn, holdt op mod det strålende sommervejr langt hen på efteråret i 2018, har vi haft en fuldt ud tilfredsstillende sæson, siger han.

Djurs Sommerland noterer sig i år for 780.000 gæster i løbet af sæsonen, hvilket kun er en smule lavere end 2018. Og Henrik B. Nielsen er også særdeles tilfreds med Djurs Sommerlands store finale: Forlystelsens store halloween-arrangement i efterårsferien.

- I løbet af ugen lukkede vi 93.000 gæster ind i parken - mod 97.000 sidste år - hvor vi vel at mærke nærmest stadig havde sommervejr, siger han.

Annonce
- Vi har haft lige knap så mange gæster som i 2018, men i betragtning af årets megen regn, holdt op mod det strålende sommervejr langt hen på efteråret i 2018, har vi haft en fuldt ud tilfredsstillende sæson.

Henrik B. Nielsen, adm. direktør i Djurs Sommerland

Tigeren mødte forventningerne

Djurs Sommerlands store satsning i 2019, Tigeren, levede også op til forventningerne. Den gigantiske gynge - gyro swing - rundede de 300.000 ture i løbet af sæsonen, hvilket er flere end forventet på forhånd.

- Vores gyro swing henvender sig primært til de lidt ældre børn og deres forældre. Og den markerede sig på højde med vores traditionelt mest populære attraktioner: Dragekongen, Juvelen og Piraten. En tur i gyngen tager dog lidt længere tid end de andre rides, så antallet er ture i Tigeren bliver nødvendigvis lidt mindre, siger han.

Henrik B. Nielsen vil også løfte lidt af sløret for, hvad gæster i Djurs Sommerland kan forvente sig af et besøg næste år, hvor det bliver de mindre børn, der kommer til at nyde godt af sommerlandets nyskabelse:

- Nyhederne i 2020 bliver først og fremmest i vores Bondegårdsland, ligesom vi vil investere i generelle opdateringer af Djurs Sommerland. Blandt andet vil vores gæster blive mødt af et helt nyt indgangsparti, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce