Annonce
Debat

Finansieringsbidrag: Uanset ordlyden, så er det rå besparelser på vores børn

"Vi synes, at det klinger hult, når I har store visioner for vores by, men glemmer børnene og de unge. Vi synes faktisk, at det er utroværdigt, når I udtrykker jeres bekymring for stigende mistrivsel blandt børn og unge, men hvert år skærer i netop de ressourcer, som skal bruges til at løfte og hjælpe børnene og de unge her i vores by", skriver Sofie Bak Hansen, formand for Århus Forældreorganisation. Arkivfoto: Johan Gadegaard

DEBAT: Kære politikere i Aarhus Byråd, der er landet et budgetforslag fra borgmesteren. Det er et budget, som lige umiddelbart kan se fint ud – og det lyder pænt. Men faktum er, at der igen bliver sparet på vores børn.

Det er både dagtilbud, SFO'er, skoler og klubber, som år efter år skal spare. I har kaldt besparelserne mange fine ting: Finansieringsbidrag, effektiviseringer af forskellige slags, besparelser på konsulenter, barselsudligning, manglende prisfremskrivning etc. Uanset, hvad man vælger at kalde dem, så er det forringelser - rå besparelser på vores børn. Det ved I jo heldigvis godt. Ikk'?

Disse konstante forringelser betyder ganske enkelt, at vi ikke kommer til at opleve, at normeringerne ændrer sig i de århusianske dagtilbud, selv om der kommer penge fra finansloven til minimumsnormeringer på dagtilbudsområdet.


Vi forældre løfter forældreansvaret så godt, vi kan, og vi går på arbejde så godt, vi kan, hver især. Vilkårene for vores børn i byens kommunale institutioner, det er jeres ansvarsområde. Vi synes ærlig talt godt, at I kunne gøre det lidt bedre.


Også på skoleområdet bliver finanslovsmidlerne ædt op. På fritidsområdet kommer der ingen nye penge, men besparelserne kører fortsat. Det betyder, at det bliver lidt ringere år efter år, fordi der bliver lidt færre voksne i SFO'erne og klubberne år efter år.

Vi synes, at det klinger hult, når I har store visioner for vores by, men glemmer børnene og de unge. Vi synes faktisk, at det er utroværdigt, når I udtrykker jeres bekymring for stigende mistrivsel blandt børn og unge, men hvert år skærer i netop de ressourcer, som skal bruges til at løfte og hjælpe børnene og de unge her i vores by.

Vi håber, at I i byrådet vil stå sammen og bruge budget 2021 til at få ryddet ud og prioriteret om. Børnene og de unge er vores fælles ansvar nu og her. Børn og unge skal bære fremtiden for os alle sammen, så lad os passe godt på dem.

Vi forældre løfter forældreansvaret så godt, vi kan, og vi går på arbejde så godt, vi kan, hver især. Vilkårene for vores børn i byens kommunale institutioner, det er jeres ansvarsområde. Vi synes ærlig talt godt, at I kunne gøre det lidt bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce