Annonce
Erhverv

Find den rigtige balance i din jobansøgning

Rolf Østergaard er headhunter hos Human Trust A/S. Arkivfoto: Morten Pape
Du behøver ikke leve op til alle krav i et jobopslag for at søge - du skal dog turde understrege dine stærke sider.

Rekruttering: Jobopslag har en forunderlig evne; man kan næsten fristes til at kalde dem lidt magiske. To mennesker, der ellers ligner hinanden og har samme kvalifikationer, kan nemlig læse dem vidt forskelligt.

Lyder det underligt? Vores erfaring fortæller os, at det faktisk er ret normalt.

På samme måde som et stykke musik kan vække vidt forskellige følelser hos to lyttere, der sidder side om side, kan et jobopslag fremkalde vidt forskellige reaktioner.

Den ene tænker: Uha, der er nogle krav i den stillingsbeskrivelse, jeg ikke kan leve op til - jeg må hellere lade være med at søge.

Den anden tænker: Yes, jeg kan da lidt af det, de efterlyser - jeg sender lige en ansøgning.

Som headhuntere oplever vi begge dele. Kandidater, der enten slår sig selv for hårdt i hovedet, eller dem, der har et urealistisk billede af egne evner. Begge dele er problematiske.

Annonce
Beskriv kort og enkelt, hvorfor du er den rigtige til jobbet, og de skal vælge dig, lyder opfordringen til jobansøgere fra headhunter Rolf Østergaard. Foto: Colourbox

Banko uden fuld plade

Kunsten med en jobansøgning er ofte at ramme den rigtige balance mellem at være realistisk og ambitiøs. Hvis du er 20 år og har halvandets års erfaring som flaskedreng i Fakta, er det ikke nærliggende at søge jobbet som salgschef i en eksportvirksomhed med 30 ansatte. Sat på spidsen, javel, men jeg er sikker på, at du forstår pointen: Dine kvalifikationer - hvor store de end er - er ikke en adgangsbillet til alt i verden.

Her må vi vende tilbage til ordet ”balance”, for det er vigtigt. At du for eksempel ikke kan sætte kryds ud for alle de punkter, virksomheden efterspørger, behøver ikke i sig selv at bremse dig. Selv uden pladen fuld kan du nemlig godt få banko.

Selvfølgelig vil de fleste virksomheder helst ansætte kandidater, der boner ud på alle punkterne på ønskesedlen. Men de ved godt - og vi fortæller dem også(!) - at det ikke altid er muligt. Derfor skal du ikke give op, hvis du for eksempel kun har fem ud af syv punkter på listen, du kan opfylde.

Virksomhederne vil gerne bruge ressourcer på at oplære dig i de kvalifikationer, du mangler, hvis du i øvrigt er den medarbejder, de har brug for. Som vi tidligere har sagt, kan faglighed læres - personlighed, værdier og kemi ændrer sig derimod ikke meget.

Kommer til at minde om en stalker

Omvendt er realisme ikke nogen dårlig ting. Ofte oplever vi, at kandidater reelt er langt fra at leve op til de krævede kvalifikationer, men de har forelsket sig så inderligt i en bestemt virksomhed, at de søger hvad som helst for at komme inden for døren.

Det er en dårlig taktik. Ikke at gå efter en bestemt virksomhed, men at gøre det uhæmmet. Du kommer lidt for let til at minde om en stalker, der ikke forstår, hvor grænsen går.

Det er helt ok at drømme om at arbejde et bestemt sted, fordi virksomhedens værdier og power passer godt til dig. Men vi anbefaler, at du væbner dig med tålmodighed og venter på den rigtige chance. Som antydet før: En flaskedreng bliver ikke ansat som salgschef, bare fordi han er vild med virksomhedens måde at gøre tingene på.

Udvælg fem punkter

Hvordan gør jeg så, hvis jeg ikke kan sætte kryds i alle boksene med virksomhedens ønsker? Det er ret enkelt: Beskriv kort og enkelt, hvorfor du er den rigtige til jobbet, og de skal vælge dig.

Ethvert ordentligt jobopslag rummer så mange detaljer om både jobbet og virksomhedens forventninger, at det ikke er vanskeligt at finde frem til det eller de punkter, hvor du især kan bidrage. Vi anbefaler gerne - også for overskuelighedens skyld - at du udvælger fem punkter eller keywords, som er de områder, hvor du og virksomheden passer fremragende sammen.

Det skal være punkter, hvor du er særlig stærk og virkelig kan gøre en forskel. Punkter, hvor du adskiller dig fra flertallet og har noget mere med i bagagen, og naturligvis punkter, der harmonerer godt med virksomhedens krav i opslaget. Du må meget gerne være konkret med eksempler fra dit hidtidige arbejdsliv, hvor du har gjort en stor forskel for konkrete opgaver og projekter - nej, vi er ikke allergiske over for folk, der tør fremhæve deres resultater. Det giver nemlig virksomheden og os et godt og præcist billede af, hvordan dine evner virkelig kan komme til deres ret, og så er du godt på vej til at komme gennem det første nåleøje.

Du behøver nemlig ikke at kunne alt for at søge et job - men du skal være bevidst om, hvad du kan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce