Annoncørbetalt indhold

Find vej gennem junglen af jagttøj med tre gode råd

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Som ny såvel som erfaren jæger kan jagttøj være en udfordring. Skal det være jagttøj med kamuflage? Skal du både have et jagtoutfit til en stillesiddende anstandsjagt og en fysisk aktiv jagtform som driv- eller klapjagt? Og hvordan sørger du for, at du ikke bliver våd og kold, når vejret skifter midt på jagten?


Annonce

Det er gode spørgsmål, som mange jægere må stille sig selv for at blive klar til jagtsæsonen – og vi kan hjælpe dig godt på vej ud af den store jungle af jagttøj. Nedenunder gennemgår vi tre gode råd til at blive klar, og på friluft.dk kan du købe et stort udvalg af jagttøj, så du kan udvælge lige det, du har brug for til din jagttur.


Vælg jagttøj til basisgarderoben 

Lige meget om du er på den ene eller anden type jagt, kommer du langt med en basisgarderobe. Du vil altid have brug for et godt baselayer, enten i lang eller kort længde, et par jagtbukser og en god, varm trøje som en fleecetrøje, sweater eller lignende. Et baselayer som undertøj i bløde materialer er godt i både lunt og koldt vejr, fordi det er lavet til at lade dig ånde og transportere sved væk fra huden, så du ikke bliver kold.

Med de helt rigtige jagtbukser kan du bruge det samme par gennem alle jagtsæsoner – er temperaturerne meget høje, bruger du korte jagtunderbukser, og er vejret mere ekstremt og koldt, tager du de lange underbukser i merinould på, så du meget nemmere holder varmen.

Udenpå dit baselayer kommer mellemlaget, som er lavet til at holde dig varm. Vælg for eksempel en fleecetrøje med lynlåsdetaljer, så du nemt kan lufte lidt ud og køle ned, hvis det er varmt, samtidig med at du på grund af de varme materialer føler dig varm og komfortabel, når den er lukket. En sweater i åndbar merinould eller en striktrøje er også gode valg til basisgarderobens varme lag.


Tænk over jagtformer og aktivitetsniveau 

Hvor meget tøj du skal have på, afhænger ikke kun af vejret. Der er nemlig forskel på, om du skal klæde dig på til en jagt med lavt eller højt aktivitetsniveau. Du kan nøjes med noget mindre tøj, hvis du er på en aktiv jagt, hvor du går og bevæger dig meget, så du får skabt en masse kropsvarme, end hvis du sidder helt stille i timevis og venter på, at vildtet kommer forbi.

Nogle jagtformer som pürschjagt foregår desuden gerne før solopgang eller efter solnedgang, hvor temperaturerne er lavere end midt på dagen, så selvom det er en aktiv jagtform, har du brug for varmere tøj end på for eksempel driv- eller klapjagter. Terrænet kan også være mere vådt på grund af morgen- eller aftendug, så du har brug for et vandtæt lag ud over dit jagttøj.


Klæd dig på efter jagtperiodernes årstider 

Når du skal klæde dig på efter årstiderne, skal du brug mere end din basisgarderobe. For eksempel kan det være en fordel at forberede sig på det våde efterår med et par overtræksbukser eller leggings, som du kan have ud over dine jagtbukser for at beskytte dem mod det våde vejr – de fylder heller ikke så meget i oppakningen, så du kan snildt have dem med og først tage dem på, når du får brug for det. Du kan også overveje jagtregntøj som både regnbukser og regnjakke – det er lavet specielt til jagt i materialer, der ikke larmer, så dyrene ikke hører dig på lang afstand.


Til de varme sæsoner kan du investere i en jagt-T-shirt, som du kan bruge enten som baselayer eller udenpå dit baselayer, alt efter hvor varmt der er, og hvilket materiale du vælger til T-shirten. Hvis det ikke bliver regnvejr eller er for fugtigt i vejret, kan du også sagtens bruge en helt almindelig bomulds-T-shirt.


En jagtvest er også en god løsning, hvis det er en smule køligt, men vejret er for lunt til at tage en jakke på – og du kan bruge vesten direkte over dit baselayer eller med en fleecetrøje eller anden varm trøje under. Selvom vesten som udgangspunkt ikke er en del af en basisgarderobe, er den praktisk at have, da du kan bruge den i både varmt og koldt vejr. Du kan nemlig bruge din jagtvest over et varmt lag som en fleecetrøje og under en vind- og vandtæt jagtjakke, hvis du mangler ekstra varme, men ikke vil begrænse dine arme og bevægelser yderligere med en langærmet trøje mere.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.