Annonce
Kultur

Firbenede birolleindehavere i Kong Arthur: Stuntheste klar til kamp

Stuntheste med ryttere er i fuld gang med træningen til den store forestilling ved Moesgaard.

AARHUS: Fem svenske stuntheste og deres to ryttere træner i disse dage til forestillingen Kong Arthur ved Moesgaard Museum.

Såvel ryttere som heste bor tæt ved den store scene på toppen af bakken, når de ikke øver balance, styrke og cirkeltræning i arenaen.

- Når forestillingen er i gang, har vi meget lidt plads. Derfor er det meget afgørende, at hestene er øvede i at vende på meget lidt plads. Lydhørhed - at rytter og hest går i ét med hinanden – er vigtigt, forklarer Patrick Bøhme, der har ansvaret for de fem heste sammen med makkeren Thomas Schönfeldt.

Chirivel hedder den 13-årige hest som er på træningsbanen i dag. Om den kommer med i selve forestillingen er usikkert.

- Chirivel har en mindre muskelskade, som er svær at kurere. Den er vores reservehest. Men da der nemt kan ske noget uforudset, er det vigtigt, den er klar til ’kamp’, lyder det fra hestens rytter, Thomas Schönfeldt.

De to svenske ryttere deltog også i forestillingen, da Det Kongelige Teater opførte Kong Arthur i 2016. Nu skal begge ryttere i kamp ved Moesgaard i rollerne som Karl og Bror Karl. Det ser de frem til, selvom de kommer til at lide nederlag.

- Vi kommer til at tabe dysten med lanser, det er en del af fortællingen, lyder det fra Patrick Bøhme med en smule ærgrelse i stemmen.

Håndteringen af lansen giver en stor udfordring, da det betyder, at de to ryttere skal styre deres heste med én hånd. Det skal trænes inden det store show begynder. Til venstre er det Patrick Bøhme, på hesten Thomas Schönfeldt. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce