Annonce
Udland

Fireårig pige mister livet efter hændelse i Nordnorge

Rune Stoltz Bertinussen/Ritzau Scanpix
Tre af fire personer er omkommet, efter at de blev hevet op af vandet i det nordlige Norge. Mor mistænkes.

En fireårig pige har mistet livet, efter at hun sammen med sin mor og to søstre mandag blevet hevet op af vandet i det nordlige Norge.

Dermed er tre af de fire familiemedlemmer omkommet. Moren, der var i 20'erne, og en syvårig pige mistede livet mandag.

En pige på halvandet år er under intensiv behandling i Rikshospitalet i Oslo.

Moren, der oprindeligt er fra Sudan, og de tre børn blev fundet i det kolde vand cirka ti meter fra land i Tromsøya nær Tromsø i Nordnorge.

Politiet mistænker moren for drab og drabsforsøg.

Politiet oplyser, at den fireårige vil blive obduceret.

- Hun har været i kritisk tilstand og under højintensiv behandling siden mandag. Politiet vil bede om en obduktion. De pårørende er underrettet, siger anklager Gøril Lund fra Troms politidistrikt.

Moren er blevet sigtet i sagen, selv om hun er død.

- Det er vigtigt, at en afdød person har rettigheder, og en sigtelse giver udvidede rettigheder - blandt andet en forsvarsadvokat, som kan varetage hendes interesse med tanke på eftermælet, siger Gøril Lund.

Politiet ved stadig ikke, præcis hvad der er sket, eller hvilket muligt motiv der ligger bag. Til og med torsdag har politiet afhørt 30 vidner.

- Vi vil gerne snakke med folk, som kender familien, og som er en del af det samme netværk, lyder det fra anklageren.

Hun oplyser, at sigtelsen mod moren vil blive udvidet.

- Det er naturligt, at sigtelsen bliver udvidet efter den fireåriges død. Der er ikke tale om flere sigtelser, men at moren sigtes for drab på de to børn og forsøg på drab på det tredje, siger Gøril Lund.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce