Annonce
forside

Fire anholdt: Unge lømler skabte frygt og skubbede til børn i midtbyen

De fire ballademagere blev i sidste ende anholdt her ved Aarhus Street Food. Foto: Jens Thaysen

Fire marokkanske drenge i alderen 15 - 19 år blev søndag aften anholdt og sigtet for diverse lovovertrædelser efter at have skabt frygt og utryghed på vej gennem banegårdskvarteret.

AARHUS: En gruppe unge drenge skabte søndag aften så megen uro og utryghed i det centrale Aarhus, at de alle endte med en ufrivillig tur på politigården.

Ifølge et vidne havde én af de unge mænd sparket til et vejskilt i Ny Banegårdsgade, så det ramte en parkeret bil.

Derudover var de bevidst gået ind i en forbipasserende kvinde for at distrahere hende: Mens én forgæves forsøgte at fiske hendes pung op af kvindens taske, tog en anden hendes mobiltelefon ud af hånden. Ifølge vidnet fortsatte drengenes grove opførsel. Blandt andet puffede de til to børn på løbehjul, og flere borgere måtte gå over på det modsatte fortov for at undgå gruppen, oplyser Østjyllands Politi.

Drengene fortsatte mod Aarhus Street Food, hvor de imidlertid gik lige i armene på en politipatrulje. Her blev de anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Derudover blev den ene - en 16-årig dreng - sigtet for hærværk på den bil, der blev ramt af vejskiltet. En 15-årige dreng blev desuden sigtet for tyveri af en iPad, som han var i besiddelse af, og som politiet mistænker stammer fra et indbrud i Fredensgade kort tid forinden.

De fire anholdte er alle marokkanske statsborgere. Mandag var tre af dem fortsat i politiets varetægt med henblik på afhøring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce