Annonce
forside

Fire anholdt: Unge lømler skabte frygt og skubbede til børn i midtbyen

De fire ballademagere blev i sidste ende anholdt her ved Aarhus Street Food. Foto: Jens Thaysen

Fire marokkanske drenge i alderen 15 - 19 år blev søndag aften anholdt og sigtet for diverse lovovertrædelser efter at have skabt frygt og utryghed på vej gennem banegårdskvarteret.

AARHUS: En gruppe unge drenge skabte søndag aften så megen uro og utryghed i det centrale Aarhus, at de alle endte med en ufrivillig tur på politigården.

Ifølge et vidne havde én af de unge mænd sparket til et vejskilt i Ny Banegårdsgade, så det ramte en parkeret bil.

Derudover var de bevidst gået ind i en forbipasserende kvinde for at distrahere hende: Mens én forgæves forsøgte at fiske hendes pung op af kvindens taske, tog en anden hendes mobiltelefon ud af hånden. Ifølge vidnet fortsatte drengenes grove opførsel. Blandt andet puffede de til to børn på løbehjul, og flere borgere måtte gå over på det modsatte fortov for at undgå gruppen, oplyser Østjyllands Politi.

Drengene fortsatte mod Aarhus Street Food, hvor de imidlertid gik lige i armene på en politipatrulje. Her blev de anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Derudover blev den ene - en 16-årig dreng - sigtet for hærværk på den bil, der blev ramt af vejskiltet. En 15-årige dreng blev desuden sigtet for tyveri af en iPad, som han var i besiddelse af, og som politiet mistænker stammer fra et indbrud i Fredensgade kort tid forinden.

De fire anholdte er alle marokkanske statsborgere. Mandag var tre af dem fortsat i politiets varetægt med henblik på afhøring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

112

Uheld på E45 gav kø i morgentrafikken

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];