Annonce
Østjylland

Fire brud på en måned: Nu diskuteres en fremrykning af indgribende millionrenovering

Et gammelt ledningsbrud gik onsdag op nok en gang på Østerbrogade i Hedensted. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Fjernvarmerørene under den centrale Østerbrogade i Hedensted er i så ringe forfatning, at de efterhånden sprænger for et godt ord. Alligevel er kommunen tilbageholdende over for at sætte gang i planlagt renoveringsprojekt.
Annonce

Hedensted: Et landsdækkende strømudfald kan nu få betydning for, at sidste etape af renoveringen af Østerbrogade/Horsensvej i Hedensted fremskyndes.

I hvert fald er der ifølge Hedensted Fjernvarme et stadigt mere presserende behov at komme i gang, efter det fjerde ledningsbrud inden for blot en måneds tid opstod onsdag efter middag. Denne gang skete det som følge af, at det førnævnte strømudfald kortvarigt stoppede systemet, for så at starte hurtigt op igen, hvorved en af de gamle reparationer sprang op nok en gang.


Bruddet blev opdaget ved, at slagteren ringede og sagde, den var helt gal.

Torben Alex Nielsen, driftleder, Hedensted Fjernvarme


Og dermed er buen efterhånden strukket op, hvor det ikke længere er holdbart, lyder det fra driftsleder Torben Alex Nielsen fra Hedensted Fjernvarme.

- Det er jo en gammel sag, som vi har ventet på at skulle renovere. Desværre ligger hunden begravet ved, at der endnu ikke har været penge eller tid til at blive færdige med den sidste del. Men nu er vi endt ud der, hvor vi efterhånden er tvunget til at gøre noget, siger han.

Annonce

Dilemma

Som følge af bruddet er der indkaldt til møde mellem de relevante parter i næste uge. Håbet fra fjernvarmen er, at den store renovering kan fremrykkes markant.

Knap så stor er troen dog. Humlen ligger i, at der for tiden arbejdes på en overordnet plan for midtbyen, hvorfor kommunen ikke vil risikere at kaste et tocifret millionbeløb i en gennemgribende renovering, som kort efter alligevel skal laves om.

- Politisk har renoveringen lige nu ingen tidshorisont. Der mangler simpelthen nogle centrale beslutninger om midtbyens disponering. Så vi står i et dilemma, hvor vi er nødt til at finde en mellemvej, siger Michael Laursen, leder af natur, vand og vej i Hedensted Kommune.

Bruddet blev hurtigt lokaliseret. Foto: Lennart Kjær Schouborg

Ifølge Hedensted Fjernvarme nåede der ikke at lække store mængder vand ud i forbindelse med det nye brud, som dog i skrivende stund har efterladt en mindre række huse på Østerbrogade uden varme. Skaden forventes udbedret i løbet af dagen.

- Det er desværre det bedste tidsperspektiv, jeg kan give - for det er noget rigtigt skrammel, vi kommer ned til, slutter Torben Alex Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Aarhus

Ingen fly: Aarhus Lufthavn lukket

Annonce