Annonce
Østjylland

Fire bulgarere dømt for en stribe tricktyverier

Et kærestepar samt en mor og hendes søn, alle fire er fra Bulgarien, blev torsdag dømt for en stribe forhold af tyveri og bedrageri ved Retten i Aarhus. De fire fik hver et års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år. Arkivfoto
Et kærestepar i 20'erne samt en mor og hendes søn erkendte torsdag i Retten i Aarhus over 60 forhold, hvor de bestjal og bedrog adskillige danskere. Det er sket i store dele af Jylland og på Fyn.

Aarhus: Et bulgarsk kærestepar i 20'erne, en jævnaldrende mand samt hans mor, der er i slutningen af 40'erne, blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt et års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

De fire blev dømt for over 60 forhold, hvor de turnerede i dagligvarebutikker i blandt andet Horsens, Brædstrup, Middelfart, Odense og Otterup. Her afledte de især ældre kunder, stjal deres punge og tasker og hævede efterfølgende penge på deres dankort.

I alt lykkedes det kvartetten at hæve 77.000 kr. Derudover var der et mislykket forsøg på at hæve 19.000 kr., oplyser specialanklager Lars Petersen, der førte sagen for politiet.

I flere tilfælde havde borgerne pinkoderne til deres kreditkort liggende i pungen. Det gjorde det let for tyvene hurtigt at hæve penge.

De dømte erkendte tyverierne og modtog dommen.

Annonce

Organiseret kriminalitet

Det er Særlig Efterforskning Vest (SEV) med hovedsæde i Aarhus, der gennem længere tid har efterforsket intensivt mod omrejsende kriminelle.

18. februar slog enheden til og anholdt de fire bulgarere. De har siddet varetægtsfængslet siden, og Lars Petersen er tilfreds med torsdagens dom.

- Der er tale om meget organiseret kriminalitet, hvor de dømte har listet punge op af sagesløse menneskers lommer og poser og systematisk har misbrugt deres dankort. Derfor er jeg tilfreds med, at de både fik en ubetinget fængselsstraf og blev udvist, siger han.

Ifølge Lars Petersen er der tale om to forhold lokalt i Horsens Kommune. Derudover har de, foruden på Fyn, også huseret i Sønderjylland samt i Grenå, Ry, Sdr. Omme, og i Herning-området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce