Annonce
Østjylland

Fire bulgarere dømt for en stribe tricktyverier

Et kærestepar samt en mor og hendes søn, alle fire er fra Bulgarien, blev torsdag dømt for en stribe forhold af tyveri og bedrageri ved Retten i Aarhus. De fire fik hver et års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år. Arkivfoto
Et kærestepar i 20'erne samt en mor og hendes søn erkendte torsdag i Retten i Aarhus over 60 forhold, hvor de bestjal og bedrog adskillige danskere. Det er sket i store dele af Jylland og på Fyn.
Annonce

Aarhus: Et bulgarsk kærestepar i 20'erne, en jævnaldrende mand samt hans mor, der er i slutningen af 40'erne, blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt et års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

De fire blev dømt for over 60 forhold, hvor de turnerede i dagligvarebutikker i blandt andet Horsens, Brædstrup, Middelfart, Odense og Otterup. Her afledte de især ældre kunder, stjal deres punge og tasker og hævede efterfølgende penge på deres dankort.

I alt lykkedes det kvartetten at hæve 77.000 kr. Derudover var der et mislykket forsøg på at hæve 19.000 kr., oplyser specialanklager Lars Petersen, der førte sagen for politiet.

I flere tilfælde havde borgerne pinkoderne til deres kreditkort liggende i pungen. Det gjorde det let for tyvene hurtigt at hæve penge.

De dømte erkendte tyverierne og modtog dommen.

Annonce

Organiseret kriminalitet

Det er Særlig Efterforskning Vest (SEV) med hovedsæde i Aarhus, der gennem længere tid har efterforsket intensivt mod omrejsende kriminelle.

18. februar slog enheden til og anholdt de fire bulgarere. De har siddet varetægtsfængslet siden, og Lars Petersen er tilfreds med torsdagens dom.

- Der er tale om meget organiseret kriminalitet, hvor de dømte har listet punge op af sagesløse menneskers lommer og poser og systematisk har misbrugt deres dankort. Derfor er jeg tilfreds med, at de både fik en ubetinget fængselsstraf og blev udvist, siger han.

Ifølge Lars Petersen er der tale om to forhold lokalt i Horsens Kommune. Derudover har de, foruden på Fyn, også huseret i Sønderjylland samt i Grenå, Ry, Sdr. Omme, og i Herning-området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce