Annonce
Aarhus

Fire buschauffører smittet med corona: Aarhus Sporveje beroliger passagerer

For at sikre smitteopsporingen har Busselskabet Aarhus Sporveje afleveret en liste med 43 navne på kolleger, som en smittet buschauffør kan have været i kontakt med. Arkivfoto: Kim Haugaard
Busselskabet Aarhus Sporveje afleverede onsdag en liste med 43 kolleger, som kan have været i kontakt med corona-ramt chauffør. Onsdag aften var cirka 25 chauffører sendt til test og selvisolation. Det gav uregelmæssig drift og udgåede ture på visse linjer.
Annonce

AARHUS: Fire chauffører ved Busselskabet Aarhus Sporveje har fået konstateret corona.

- To chauffører, som er smittede, fik det konstateret i sidste uge, hvor det ikke var relevant i vores regi, mens en tredje chauffør, som er Covid-19 ramt, er på ferie. En fjerde chauffør var på vagt i går aftes (tirsdag aften, red.). Han blev her til formiddag testet positiv for Covid-19. Det er ham, der er den udløsende faktor, siger Bjarne Larsen, HR- og kvalitetschef ved Busselskabet Aarhus Sporveje.

I løbet af en arbejdsdag har en chauffør kontakt med flere andre chauffører i kortere og længere tidsrum.

- Man deler busser, puljebiler og opholdshuse med videre. Så da vi får at vide, at chaufføren er testet positiv og har kørt en vagt i går (tirsdag, red.), laver vi en liste med dem, der kan være potentielle kontakter i løbet af vagten. Det er en liste med 43 navne på, som vi har afleveret til Styrelsen for Patientsikkerhed, forklarer Bjarne Larsen.

De har siden været i gang med at ringe rundt til de potentielle chauffører.

- Derfor ved vi endnu ikke præcist hvor mange chauffører, der ender med at blive bedt om at gå i karantæne og blive testet. Men det er sandsynligvis et tocifret antal, siger Bjarne Larsen.

Annonce

Uregelmæssig drift

Efterhånden som chaufførerne melder ind, om de skal i selvisolation, begynder Aarhus Sporveje at finde afløsere til deres vagter de skulle have kørt.

Allerede onsdag aften kørte linjerne 5, 14, 3A og 4A med uregelmæssig drift og udgåede ture, da embedslægen på baggrund af smitteopsporing havde sendt cirka 25 chauffører til test og selvisolation. Det skrev Midttrafik i et Facebook-opslag onsdag aften.

Bjarne Larsen har endnu ikke overblik over, hvad smitteopsporingen kommer til at betyde for driften.

- Vi må se i hvilket omfang, vi er nødt til at driftsregulere. Det kommer an på, hvordan situationen er. Der stor forskel på, om man mangler fire mand eller 25. Men der kan komme uregelmæssigheder, siger han.

Annonce

Bliv hjemme ved de mindste symptomer

Den smittede chauffør har givet Aarhus Sporveje anledning til at indskærpe over for deres chauffører, at de skal blive hjemme, hvis de mærker de mindste symptomer eller overvejer at blive testet.

- Bliver man testet, er det mest hensigtsmæssigt at blive hjemme, til man får svar, og det har vi allerede lavet et opslag om til vores medarbejdere, siger Bjarke Larsen, der håber, at testkapaciteten kan blive forhøjet, så går hurtigere at blive testet.

Han understreger, at passagererne ikke har grund til at blive nervøse for at tage bussen.

- I Aarhus har vi ikke den nærkontakt med chaufføren, som man har mange andre steder. Så det vil være højest usandsynligt, at der er en smittekilde den vej, siger Bjarne Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce