Annonce
Livsstil

Fire Michelin-stjerner lyser fortsat over Aarhus

Wassim Hallal og Restaurant Frederikshøj med øret til telefonen sidste år. Men nej. Heller ikke i år fik restauranten på Oddervej sin stjerne nummer to. Men den beholdt sin Michelin-stjerne. Det samme gjorde Gastromé, Substans og Domestic. Arkivfoto: Jens Thaysen Wassim Hallal (th) på Frederikshøj får at vide, at restauranten beholder sin Michelinstjerne onsdag d.24. februar 2016. (Foto: Jens Thaysen/Scanpix 2016)

Aarhus holder status quo på Michelin-området. Det glæder byens borgmester.

AARHUS: Der skal nok være en køkkenchef et eller andet sted i Aarhus, som er en smule skuffet over, at Michelins inspektører ikke blev så begejstrede over hans kogekunst, at det kastede en stjerne af sig.

Men byens førstemand, borgmester Jacob Bundsgaard er alt andet end skuffet over, at Aarhus stadig beholder sine fire Michelin-stjerner. Og bare for en ordens skyld minder vi om, at de sidder hos restauranterne Frederikshøj, Gastromé, Substans og Domestic.

- I mange år sukkede både byen og vores restauranter over manglende opmærksomhed fra Michelin-guiden. Derfor er der kun grund til at glæde sig over, at Aarhus fastholder fire funklende stjerner til byens top-restauranter, skriver Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Borgmesteren glæder sig også over udviklingen på madscenen i Aarhus.

- Aarhus har fået et væld af spændende restauranter i mellemprisklassen, to streetfoodmarkeder, som både studerende og børnefamilier i stort tal besøger - og så må vi heller ikke glemme de afsindigt dygtige kokke, hvis restauranter endnu ikke har fået fokus af Michelin-guiden, fortsætter Jacob Bundsgaard.

Mens det altså er status quo i Aarhus efter mandagens uddeling af Michelin-stjerner, kan København glæde sig over, at restaurant Kadeau nu har to stjerner.

I Vejle og i Gentofte fik MeMu og Jordnær hver en stjerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce