Annonce
Kultur

Fire millioner til nye kulturprojekter i hele regionen

"Nordlys - Børn og ungekultur med verdensmål" er blandt de syv kulturprojekter, der nu får del i de regionale kulturudviklingsmidler. Det bygger videre på "Sange til Verden", der skabte nye fællessange med udgangspunkt i verdensmålene. De blev fremført af børnekor og Aarhus Jazz Orchestra til en række koncerter flere steder i regionen under festivalen Genopdag i sommer. PR-foto: Gorm-Branderup
Regionsrådet har uddelt årets sidste omgang af de regionale kulturudviklingsmidler til syv projekter.

ØSTJYLLAND: Projekter for børn og unge, et eksperimenterende institut for madkunst og en ny kulturkonference på Maltfabrikken er nogle af de projekter, der har fået tildelt penge fra puljen af regionale kulturudviklingsmidler.

I alt syv projekter er blevet udvalgt, fordi de bidrager til kompetenceudvikling, nytænkning og samarbejde i det midtjyske kulturliv, hedder det i en pressemeddelelse.

- Vi ser masser af nye eksempler på innovative kulturprojekter, der skaber samarbejder på tværs af både geografi og kunstarter i Midtjylland. Den udvikling vil vi som region være med til at løfte, og det bliver spændende at følge de syv projekter, der nu modtager støtte, siger formand for regionsrådet, Anders Kühnau (S) samme sted.

Blandt de syv støttemodtagere er tre kulturelle netværk. To af dem har base i Aarhus, nemlig Art Hack, der er en del af Performing Arts Platform på Godsbanen og "Den kunstproducerende region" under Aarhus Billedkunstcenter, der er et netværk for billedkunstnere.

Den internationale konference "Create Change", der holdes 4.-7. juni 2020 på Maltfabrikken i Ebeltoft, er også at finde på listen over bevillinger. Her mødes to europæiske netværk for kulturhuse samt en lang række aktører i Region Midtjylland for at sætte fokus på kulturen og kulturhusenes betydning for samfundet.

Fra Ebeltoft udspringer også projektet Det Grænsesøgende Kulturkøkkens, "Institute of Meals". Tanken er, at instituttet gennem projekter og workshops skal samle teatre, kokke, kunstnere og forskere med det formål at skabe en international scene i Region Midt for udvikling af madkunst.

Der har i 2019 været to ansøgningsrunder til den 10,7 millioner kroner store pulje af regionale kulturudviklingsmidler. Puljen blev skabt for at fortsætte det regionale samarbejde mellem 19 kommuner, der var opstået i forbindelse med kulturhovedstad Aarhus 2017.

Annonce

Støttede kulturprojekter

De syv kulturprojekter, der får kulturudviklingsmidler:

Aarhus Billedkunstcenter: Den kunstproducerende region, 1.194.000 kroner

BUM Netværk for børn og unge: Nordlys – Børn og ungekultur med verdensmål, 835.000 kroner
Projektet kombinerer børne- og ungekultur med FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Skoleklasser skal fortolke og bearbejde udvalgte verdensmål gennem musik, dans, teater, billedmedier, video, digitale medier, fortælling og tværæstetiske naturoplevelser.

Performing Arts Platform: Art Hack, 600.000 kroner.

Struer Museum: Brugerdesignende soundscapes i autentiske rum, 600.000 kroner.
Udviklingsprojekt med fokus på en ny form for lydformidling på museer, som kan styrke oplevelsen af autentiske miljøer.

Det Grænsesøgende Kulturkøkken: Institute of Meals, 500.000 kroner.

The Animation Workshop: DRAWn - visuelt talenttræf, 250.000 kroner.
Et visuelt talenttræf, der skal udvikle netværket mellem de kreative miljøer og styrke fødekæden inden for visuel kunstnerisk talentudvikling.

Maltfabrikken: Create Change - International kulturkonference, 200.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];