Annonce
Kultur

Fire millioner til nye kulturprojekter i hele regionen

"Nordlys - Børn og ungekultur med verdensmål" er blandt de syv kulturprojekter, der nu får del i de regionale kulturudviklingsmidler. Det bygger videre på "Sange til Verden", der skabte nye fællessange med udgangspunkt i verdensmålene. De blev fremført af børnekor og Aarhus Jazz Orchestra til en række koncerter flere steder i regionen under festivalen Genopdag i sommer. PR-foto: Gorm-Branderup
Regionsrådet har uddelt årets sidste omgang af de regionale kulturudviklingsmidler til syv projekter.
Annonce

ØSTJYLLAND: Projekter for børn og unge, et eksperimenterende institut for madkunst og en ny kulturkonference på Maltfabrikken er nogle af de projekter, der har fået tildelt penge fra puljen af regionale kulturudviklingsmidler.

I alt syv projekter er blevet udvalgt, fordi de bidrager til kompetenceudvikling, nytænkning og samarbejde i det midtjyske kulturliv, hedder det i en pressemeddelelse.

- Vi ser masser af nye eksempler på innovative kulturprojekter, der skaber samarbejder på tværs af både geografi og kunstarter i Midtjylland. Den udvikling vil vi som region være med til at løfte, og det bliver spændende at følge de syv projekter, der nu modtager støtte, siger formand for regionsrådet, Anders Kühnau (S) samme sted.

Blandt de syv støttemodtagere er tre kulturelle netværk. To af dem har base i Aarhus, nemlig Art Hack, der er en del af Performing Arts Platform på Godsbanen og "Den kunstproducerende region" under Aarhus Billedkunstcenter, der er et netværk for billedkunstnere.

Den internationale konference "Create Change", der holdes 4.-7. juni 2020 på Maltfabrikken i Ebeltoft, er også at finde på listen over bevillinger. Her mødes to europæiske netværk for kulturhuse samt en lang række aktører i Region Midtjylland for at sætte fokus på kulturen og kulturhusenes betydning for samfundet.

Fra Ebeltoft udspringer også projektet Det Grænsesøgende Kulturkøkkens, "Institute of Meals". Tanken er, at instituttet gennem projekter og workshops skal samle teatre, kokke, kunstnere og forskere med det formål at skabe en international scene i Region Midt for udvikling af madkunst.

Der har i 2019 været to ansøgningsrunder til den 10,7 millioner kroner store pulje af regionale kulturudviklingsmidler. Puljen blev skabt for at fortsætte det regionale samarbejde mellem 19 kommuner, der var opstået i forbindelse med kulturhovedstad Aarhus 2017.

Støttede kulturprojekter

De syv kulturprojekter, der får kulturudviklingsmidler:

Aarhus Billedkunstcenter: Den kunstproducerende region, 1.194.000 kroner

BUM Netværk for børn og unge: Nordlys – Børn og ungekultur med verdensmål, 835.000 kroner
Projektet kombinerer børne- og ungekultur med FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Skoleklasser skal fortolke og bearbejde udvalgte verdensmål gennem musik, dans, teater, billedmedier, video, digitale medier, fortælling og tværæstetiske naturoplevelser.

Performing Arts Platform: Art Hack, 600.000 kroner.

Struer Museum: Brugerdesignende soundscapes i autentiske rum, 600.000 kroner.
Udviklingsprojekt med fokus på en ny form for lydformidling på museer, som kan styrke oplevelsen af autentiske miljøer.

Det Grænsesøgende Kulturkøkken: Institute of Meals, 500.000 kroner.

The Animation Workshop: DRAWn - visuelt talenttræf, 250.000 kroner.
Et visuelt talenttræf, der skal udvikle netværket mellem de kreative miljøer og styrke fødekæden inden for visuel kunstnerisk talentudvikling.

Maltfabrikken: Create Change - International kulturkonference, 200.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce