Annonce
Aarhus

Fire uger med ekstra overvågning i Rosenhøj og Gellerup: Her er resultatet af politiets 193 visitationer og 72 ransagninger

Det var blandt andet drabet på en 21-årig mand, der førte til, at Østjyllands Politi indførte visitationszone i Rosenhøj og Gellerup.Arkivfoto: Pressefotos.dk
Østjyllands Politi ophæver nu de to visitationszoner, der blev oprettet 11. marts på grund af uro mellem to grupperinger i Aarhus.

AARHUS: I fire uger har Østjyllands Politi patruljeret ekstra i både Gellerup og Rosenhøj, hvor  den indførte visitationszone gav politiet mulighed for stikprøvevis at foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben.

Midnat natten til fredag bliver de to visitationszoner nu ophævet.

- Vi har været meget synlige i visitationszonerne og visiteret omkring 200 personer og fundet nogle enkelte våben og noget narkotika. Men helt overordnet har der været roligt i området, siden vi oprettede visitationszonerne, og det ser ud til, at det tryk, vi har lagt på banderne har virket. Vi forsætter vores øgede fokus på områderne og bandemiljøet, men vi vurderer, at der ikke længere er behov for visitationszonerne, fortæller chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Annonce

Siden visitationszonerne blev oprettet har politiet foretaget i alt 193 visitationer og 72 ransagninger af biler i de to områder.

Følgende er blevet beslaglagt i de to zoner:

  • 6 knive
  • 4 skudsikre veste
  • 1 machete
  • 1 golfkølle
  • 1 bat
  • 1 peberspray
  • 1 tilspidset skruetrækker
  • 1 totenschlæger
  • Nogle skarpe patroner
  • En mindre mængde hash, skunk og kokain

Konflikten fortsætter

Østjyllands Politi har dog ingen planer om helt at trække sig ud af hverken Gellerup eller Rosenhøj. Planen er at fortsætte med øget synlig tilstedeværelse i de to områder, hvor visitationszonerne har været, og indsatsen mod grupperingerne er fortsat højt prioriteret.

- Vores vurdering er, at der fortsat er en konflikt mellem grupperinger fra Rosenhøj og Brabrand, og derfor holder vi selvfølgelig nøje øje med udviklingen. Vi kigger løbende på, hvilke værktøjer vi kan bruge i indsatsen mod banderne, og det gælder også visitationszonerne, som vi kan indføre igen, hvis det bliver nødvendigt, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Annonce

21-årig uskyldig mand dræbt

Visitationszonerne blev indført efter længere tids uroligheder, der kulminerede med drabet på en 21-årig helt uskyldig mand.

Derudover havde politiet gjort en række fund af skyde- og stikvåben, samtidig med at der havde været flere hændelser med personer med tilknytning til bandemiljøet - blandt andet et par beviste påkørsler i trafikken med efterfølgende slagsmål og tumult uden for bilerne.

- Der er vores vurdering, at den uro, der har ulmet den seneste tid, har udviklet sig til en reel konflikt mellem grupperingerne. Natten til tirsdag blev en 21-årig mand dræbt af skud, da han kom kørende i sin bil i Viby, og det tyder desværre på, at han var et uskyldigt offer, der tilfældigt blev ramt. Derudover har vores betjente ved flere lejligheder fundet våben i Rosenhøj og Brabrand, og der har været flere voldelige hændelser, forklarede Klaus Arboe Rasmussen for fire uger siden.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce