Annonce
Østjylland

Fire unge talenter fra Favrskov Gymnasium

Favrskov Gym

I to år har fire studenter været elever på Akademiet for Talentfulde Unge ? sideløbende med den normale skolegang.

Sammen med 176 andre unge fra Midtjylland har fire elever fra Favrskov Gymnasium nu papir på, at de er nogle talentfulde af slagsen. Mens de har passet skolegangen i Hadsten, har de samtidig været optaget på Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) med base i Aarhus, hvor de gennem et toårigt forløb har fået en grundlæggende introduktion til akademisk arbejde.

Dimplomoverrækkelse

Anders Hammer Nielsen-Kudsk, Frida Kirstine Skov Kristensen, Julie Nygaard Kaster og Jonathan Klit Sørensen blev alle indstillet af gymnasiet, hvorefter de skrev en motiveret ansøgning og blev optaget, og i sidste uge modtog de deres diplomer for gennemførelsen.

»Da jeg hørte om det, vidste jeg med det samme, at det lige var mig,« fortæller 18-årige Jonathan Klit Sørensen.

»Forløbet er fagligt bredt, og da jeg selv har en bred, faglig interesse, tiltalte det mig at lære en masse om meget - ting, man ikke lærer på gymnasiet. Det fede var, at alle var engagerede, og det gav en række muligheder, som man ikke normalt har, fordi folk i gymnasiet møder op med forskelligt engagement. For eksempel skulle vi lave et skuespil om FN's Sikkerhedsråd, hvor alt foregik på engelsk - det havde været noget sværere i gymnasiet.«

Jonathan Klit Sørensen roser ATU og er taknemmelig for, at han blev optaget.

»Jeg har fået et kæmpe netværk, og jeg har fundet ud af, hvilke fagområder jeg kunne tænke mig at beskæftige mig med, og hvilke jeg ikke kunne. Når jeg skal læse videre på universitetet, bliver det nok noget med handel eller samfundsvidenskab,« siger han.

Rektor på Favrskov Gymnasium, Jørgen Christiansen er stolt af de fire elever, der har genneført ATU, og han kalder den ekstra uddannelse for en win-win-situation.

»De fire elever får en masse ud af det selv, og samtidig er de med til at inspirere andre elever og hjælpe dem. Det betyder også meget for skolen, for vi signalerer, at vi både har plads til de rigtig dygtige elever, og til dem, der skal have hjælp. Gymnasiet sørger for, at alle kommer så godt igennem de tre år som muligt, og derfor understøtter vi de særlige talenter, og vi hjælper dem, der har brug for det. Det er helt legitimt at være dygtig her hos os - også hos kammeraterne,« siger Jørgen Christiansen.

ATU er et samarbejdsprojekt mellem gymnasierne i Region Midtjylland, Aarhus Universitet, Via University og en række lokale og regionale virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce