Annonce
Østjylland

Firmaer mangler medarbejdere: Laver jobportal for Odder

Udviklingodder vil have pendlere til at skifte bilkøen på Oddervej ud med et job i hjembyen. Arkivfoto
Firmaerne i Odder klarer sig fint og forventer vækst, og den største udfordring er mangel på arbejdskraft. Udviklingodder håber, nogle vil skifte morgener i bilkøer ud med et arbejde tættere på familien.
Annonce

Odder: Hvorfor tage bilen til et job som smed i Aarhus eller Horsens hver dag, hvis der er et ledigt job på en metalvirksomhed i Odder? Gevinsten ved at skifte et pendlerjob med et arbejde i byen er mange, og derfor vil Udviklingodder skabe overblik over mulighederne i kommunen.

Det fortalte foreningens formand Arne Sørensen, da Udviklingodder mandag aften holdt generalforsamling i Kontorhuset Randers. Her var omkring 80 erhvervsfolk mødt op.

- Vi arbejder på en portal til lokale jobs. Så kan vi på pylonerne på indfaldsvejene skrive "Træt af køen - så tjek jobiodder.dk. Vi håber, I vil bakke op med jobopslag, når vi er klar til at gå i luften, sagde formanden.

Desuden vil foreningen lave åbent hus-arrangementer på de virksomheder, der har brug for medarbejdere.

Bortset fra manglen på medarbejdere har erhvervslivet i Odder det godt. I sin beretning kom Arne Sørensen ind på, at ejendomsmæglerne i 2018 har haft travlt, og der er gang i grundsalg og byggeri. Desuden går det godt i de fleste virksomheder, viser en analyse, der blev lavet sidste år.

Vi har et kæmpe potentiale i de cirka 6000 Odder-borgere, der hver dag kører ud af kommunen for at arbejde. Vi vil gerne synliggøre de lokale jobmuligheder for dem.

Arne Sørensen, formand for Udviklingodder

Annonce

Iværksættere skaber vækst

De private virksomheder har haft en vækst i beskæftigelse på 5,1 procent mod 2,4 procent på landsplan, og det er blandt andet iværksætterne i Odder, der trækker væksten op.

- Analysen viser også stor optimisme for fremtiden. Men den allerstørste udfordring, der er nævnt i analysen, er manglen på kvalificeret arbejdskraft. Mange angiver, at det har betydet forsinkelser eller kostet ordrer, sagde Arne Sørensen.

Jobportalen skal få nogle af Odder flere tusinde pendlere til at overveje at få et job tættere på hjemmet.

- Der er flere fordele. Man sparer noget CO2-udslip, og hvis man bruger en time i bilen hver dag, kan man få mere fritid. Man kan cykle på arbejde og måske spare familiens ene bil. Det kunne jo godt være, en jobportal kunne sætte nogle tanker i gang. Det er win-win for familien derhjemme og børnene og byens virksomheder, sagde Arne Sørensen.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce