Annonce
Østjylland

Firmaer mangler medarbejdere: Laver jobportal for Odder

Udviklingodder vil have pendlere til at skifte bilkøen på Oddervej ud med et job i hjembyen. Arkivfoto
Firmaerne i Odder klarer sig fint og forventer vækst, og den største udfordring er mangel på arbejdskraft. Udviklingodder håber, nogle vil skifte morgener i bilkøer ud med et arbejde tættere på familien.

Odder: Hvorfor tage bilen til et job som smed i Aarhus eller Horsens hver dag, hvis der er et ledigt job på en metalvirksomhed i Odder? Gevinsten ved at skifte et pendlerjob med et arbejde i byen er mange, og derfor vil Udviklingodder skabe overblik over mulighederne i kommunen.

Det fortalte foreningens formand Arne Sørensen, da Udviklingodder mandag aften holdt generalforsamling i Kontorhuset Randers. Her var omkring 80 erhvervsfolk mødt op.

- Vi arbejder på en portal til lokale jobs. Så kan vi på pylonerne på indfaldsvejene skrive "Træt af køen - så tjek jobiodder.dk. Vi håber, I vil bakke op med jobopslag, når vi er klar til at gå i luften, sagde formanden.

Desuden vil foreningen lave åbent hus-arrangementer på de virksomheder, der har brug for medarbejdere.

Bortset fra manglen på medarbejdere har erhvervslivet i Odder det godt. I sin beretning kom Arne Sørensen ind på, at ejendomsmæglerne i 2018 har haft travlt, og der er gang i grundsalg og byggeri. Desuden går det godt i de fleste virksomheder, viser en analyse, der blev lavet sidste år.

Annonce
Vi har et kæmpe potentiale i de cirka 6000 Odder-borgere, der hver dag kører ud af kommunen for at arbejde. Vi vil gerne synliggøre de lokale jobmuligheder for dem.

Arne Sørensen, formand for Udviklingodder

Iværksættere skaber vækst

De private virksomheder har haft en vækst i beskæftigelse på 5,1 procent mod 2,4 procent på landsplan, og det er blandt andet iværksætterne i Odder, der trækker væksten op.

- Analysen viser også stor optimisme for fremtiden. Men den allerstørste udfordring, der er nævnt i analysen, er manglen på kvalificeret arbejdskraft. Mange angiver, at det har betydet forsinkelser eller kostet ordrer, sagde Arne Sørensen.

Jobportalen skal få nogle af Odder flere tusinde pendlere til at overveje at få et job tættere på hjemmet.

- Der er flere fordele. Man sparer noget CO2-udslip, og hvis man bruger en time i bilen hver dag, kan man få mere fritid. Man kan cykle på arbejde og måske spare familiens ene bil. Det kunne jo godt være, en jobportal kunne sætte nogle tanker i gang. Det er win-win for familien derhjemme og børnene og byens virksomheder, sagde Arne Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce