Annonce
Sport

Firminos sene sejrsmål giver Liverpool endnu en sejr

Andrew Yates/Reuters
Premier Leagues tophold var i problemer i Wolverhampton, men sikrede sig alle tre point med en sen scoring.

Liverpool har i denne sæson en evne til at rode sig ud af enhver knibe, og Premier Leagues suveræne førerhold holdt liv i sejrsstimen med en 2-1-sejr på udebane over Wolverhampton.

Roberto Firmino sørgede fem minutter før tid for en hårdt tilkæmpet sejr, da han efter et par træk på tværs af feltet hamrede bolden op i fjerneste målhjørne.

En hård skæbne for det velspillende hjemmehold, der i perioder gav favoritterne problemer og misbrugte flere muligheder for at bringe sig på 2-1 i anden halvleg.

Kampen så ellers ud til at følge det forventede manuskript, da Jordan Henderson efter hjørnespark headede Liverpool foran 1-0 allerede efter syv minutters spil.

Det var en svipser af hjemmeholdets defensiv, men der er masser af substans i Wolves-mandskabet, der inden opgøret kun havde tabt fem gange i 23 kampe.

Holdet åd sig da også ind i kampen og gjorde det svært for førerholdet, der også blev svækket af, at Sadio Mané efter en halv time måtte forlade banen med en skade.

Til gengæld kom Mohamed Salah til flere gode muligheder, men manglede både træfsikkerhed og blik for sine medspillere.

Derfor kunne Wolves gå til pause "kun" bagud 0-1 og med bevidstheden om, at holdet scorer hovedparten af sine mål i anden halvleg.

Der gik da også kun seks minutter efter sidebyttet, før hjemmeholdet var på omgangshøjde.

Liverpool-defensiven fik ikke trukket offside, og Raúl Jiménez headede bolden sikkert i nettet efter et præcist indlæg fra Adama Traoré.

Wolves fortsatte med at true gæsternes bagkæde, og både Jimenez og Traore måtte se Alisson i Liverpool-målet forhindre flere ulykker.

Til sidst lignede det uafgjort, som begge hold kunne være tjent med, men Firminos scoring sendte altså alle point til Merseyside.

Liverpool har et forspring på 16 point og har spillet en kamp færre end Manchester City på andenpladsen.

Wolverhampton er nummer syv med 34 point - det samme antal som Tottenham og Manchester United på pladserne lige over.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce