Annonce
Kultur

Fiske-klassikere i vente på lystbådehavnen: Seafood er tilbage i familiens skød

Martin Hauge til venstre er en af sønnerne i Hauge-familien, der driver en række restauranter i byen, blandt andet Carlton i Rosensgade. Til højre er det kommende restaurantchef på restaurant Seafood Christopher Jensen. Foto: Axel Schütt
Efter tre års fravær vender familien Hauge tilbage på Marselisborg Lystbådehavn med klassikere som fiskefrikadeller og bouillabaisse.
Annonce

AARHUS: Høj sol og havblik, skaldyr og kølig hvidvin.

Sådan kender de fleste århusianere stemningen på og især uden for Restaurant Seafood på Marselisborg Lystbådehavn, når sommervejret og ferietiden går op i en højere enhed.

Og sådan har det groft sagt altid været, for restauranten blev født på den nyetablerede havn samtidig med bygningen tilbage i de glade fodboldtider i 1992, ligesom navnet Seafood lige siden har været det samme.

Ejerskabet har kun skiftet hænder en enkelt gang i 2006, hvor familien Hauge overtog restauranten fra Sven og Lilian Bøgh – også kendt for blandt andet butikken Fisk & Vildt samt værtshuset Peter Gift i M. P. Bruuns Gade

Familien Hauge med Gert og Winnie Hauge i front har på samme måde en lang historie i byen som indehavere af Teater Bodega i Skolegade og i dag også Carlton og Raadhuus Kafeen i centrum samt Selskabspavillonen i Riis Skov.

De sidste tre år har Restaurant Seafood dog været bortforpagtet, først til Rikke Berthelsen og Søren Mikkelsen, tidligere Thors Mølle, og siden Matias Quottrup og John Bech Amstrup fra Dyvig Badehotel.

Vi har været i kælderen for at finde gamle menukort frem, og vi taget alle de bedste og sat dem på det nye kort. Det vil sige masser af skaldyr, vores gode bouillabaisse og vores berømte fiskefrikadeller.

Martin Hauge

Annonce

Masser af bagage

Men nu er Restaurant Seafood tilbage i familiens skød.

- Det var ikke en svær beslutning, da den sidste forpagter sagde op efter blot en enkelt sæson. For efter nogle år, hvor både min bror Kasper og jeg havde små børn, er vi helt klar til det igen, fortæller Martin Hauge

- Vi har desuden et godt mandskab, der står klar, og så savnede vi den helt specielle ånd og feriestemning, der er på havnen. Når solen skinner, og der er masser af leben, findes der simpelthen ikke et bedre sted.

Med sig har Hauge-familien ikke blot en hel del personale fra tidligere tider - både køkkenchefen, souschefen og restaurantchefen er gamle Seafood-kendinge – den har også en del af de tidligere retter med sig i bagagen.

- Vi har været i kælderen for at finde gamle menukort frem, og vi har taget alle de bedste retter og sat dem på det nye kort. Det vil sige masser af skaldyr, vores gode bouillabaisse og vores berømte fiskefrikadeller. Hver aften har vi to gode fiskeretter på, og selvfølgelig kød til dem, der ikke lige har mod på at spise østers, forklarer Martin Hauge.

Annonce

Farvel til hvide duge

Nu skal man alligevel ikke tro, at alt bliver som i de gode gamle dage, for familien vil samtidig bringe restauranten frem til nyere tider. Blandt andet ved helt at afskaffe de hvide duge.

- Det er stadig et fiskebrasseri, men vi vil gerne tilføje et mere moderne og nordisk, lyst look, ligesom vi vil slå fast, at det skal være service i øjenhøjde og en ganske uformel oplevelse at besøge os. Så vi rusker også en anelse op i det gamle Seafood, lyder det fra Martin Hauge.

Restaurant Seafood slår dørene op første gang om aftenen torsdag 28. marts, hvorefter der holdes åbent klokken 11.30-21 hver dag i sommersæsonen. Som noget nyt holdes der også åbent i det meste af vinterhalvåret.

Køkkenchef er Henrik Langer, restaurantchef Christopher Jensen og daglig leder Pamini Sooriyakumaran.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce