Annonce
Kultur

Fiske-klassikere i vente på lystbådehavnen: Seafood er tilbage i familiens skød

Martin Hauge til venstre er en af sønnerne i Hauge-familien, der driver en række restauranter i byen, blandt andet Carlton i Rosensgade. Til højre er det kommende restaurantchef på restaurant Seafood Christopher Jensen. Foto: Axel Schütt
Efter tre års fravær vender familien Hauge tilbage på Marselisborg Lystbådehavn med klassikere som fiskefrikadeller og bouillabaisse.

AARHUS: Høj sol og havblik, skaldyr og kølig hvidvin.

Sådan kender de fleste århusianere stemningen på og især uden for Restaurant Seafood på Marselisborg Lystbådehavn, når sommervejret og ferietiden går op i en højere enhed.

Og sådan har det groft sagt altid været, for restauranten blev født på den nyetablerede havn samtidig med bygningen tilbage i de glade fodboldtider i 1992, ligesom navnet Seafood lige siden har været det samme.

Ejerskabet har kun skiftet hænder en enkelt gang i 2006, hvor familien Hauge overtog restauranten fra Sven og Lilian Bøgh – også kendt for blandt andet butikken Fisk & Vildt samt værtshuset Peter Gift i M. P. Bruuns Gade

Familien Hauge med Gert og Winnie Hauge i front har på samme måde en lang historie i byen som indehavere af Teater Bodega i Skolegade og i dag også Carlton og Raadhuus Kafeen i centrum samt Selskabspavillonen i Riis Skov.

De sidste tre år har Restaurant Seafood dog været bortforpagtet, først til Rikke Berthelsen og Søren Mikkelsen, tidligere Thors Mølle, og siden Matias Quottrup og John Bech Amstrup fra Dyvig Badehotel.

Annonce

Vi har været i kælderen for at finde gamle menukort frem, og vi taget alle de bedste og sat dem på det nye kort. Det vil sige masser af skaldyr, vores gode bouillabaisse og vores berømte fiskefrikadeller.

Martin Hauge

Masser af bagage

Men nu er Restaurant Seafood tilbage i familiens skød.

- Det var ikke en svær beslutning, da den sidste forpagter sagde op efter blot en enkelt sæson. For efter nogle år, hvor både min bror Kasper og jeg havde små børn, er vi helt klar til det igen, fortæller Martin Hauge

- Vi har desuden et godt mandskab, der står klar, og så savnede vi den helt specielle ånd og feriestemning, der er på havnen. Når solen skinner, og der er masser af leben, findes der simpelthen ikke et bedre sted.

Med sig har Hauge-familien ikke blot en hel del personale fra tidligere tider - både køkkenchefen, souschefen og restaurantchefen er gamle Seafood-kendinge – den har også en del af de tidligere retter med sig i bagagen.

- Vi har været i kælderen for at finde gamle menukort frem, og vi har taget alle de bedste retter og sat dem på det nye kort. Det vil sige masser af skaldyr, vores gode bouillabaisse og vores berømte fiskefrikadeller. Hver aften har vi to gode fiskeretter på, og selvfølgelig kød til dem, der ikke lige har mod på at spise østers, forklarer Martin Hauge.

Farvel til hvide duge

Nu skal man alligevel ikke tro, at alt bliver som i de gode gamle dage, for familien vil samtidig bringe restauranten frem til nyere tider. Blandt andet ved helt at afskaffe de hvide duge.

- Det er stadig et fiskebrasseri, men vi vil gerne tilføje et mere moderne og nordisk, lyst look, ligesom vi vil slå fast, at det skal være service i øjenhøjde og en ganske uformel oplevelse at besøge os. Så vi rusker også en anelse op i det gamle Seafood, lyder det fra Martin Hauge.

Restaurant Seafood slår dørene op første gang om aftenen torsdag 28. marts, hvorefter der holdes åbent klokken 11.30-21 hver dag i sommersæsonen. Som noget nyt holdes der også åbent i det meste af vinterhalvåret.

Køkkenchef er Henrik Langer, restaurantchef Christopher Jensen og daglig leder Pamini Sooriyakumaran.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce