Annonce
Aarhus

Fiskeauktion i Ridehuset: Gør et kup, og køb fisk til spotpris

Selvom P. Clausens Fiskehandel satser på at have fisk i sæson til auktionen, vil det også være muligt at købe fisk uden for sæson - for eksempel torsk. Foto: Flemming Krogh
I forbindelse med Aarhus Festuge afholder P. Clausens Fiskehandel en klassisk fiskeauktion for alle interesserede. Det vil være muligt at købe billig, frisk fisk og få nye input til madlavningen.

AARHUS: Lørdag 7. september danner Ridehuset rammen for en klassisk fiskeauktion, hvor interesserede kan komme forbi og gøre en god handel. Det er Danmarks ældste fiskeforretning - P. Clausens Fiskehandel - som står for arrangementet, og målsætningen er at rykke ved danskernes fiskevaner.

- Vi vil gerne udvide danskernes horisont og lære dem at prøve nye fisk. Vi oplever, at folk er bange for at prøve nye varianter som havkat og havtaske af. Med dette koncept, hvor prisen starter på 1 kr., bliver det pludselig interessant at eksperimentere, siger Jakob Clausen, som er 5. generationsejer af fiskehandlen på Fiskerivej 4.

Og netop prisen er omdrejningspunktet på en fiskeauktion. Med en startpris på 1. kr., er det ikke til at sige, hvad den endelige pris kommer til at lyde på. Det er udelukkende efterspørgslen, som dikterer den endelige pris, men Jakob Clausen kan informere, at der vil være gode muligheder for at lave en god handel.

- Det kommer meget an på fisken og efterspørgslen, men mange vil kunne købe fisk til 1/3 af normalprisen. Vi har dog også oplevet, at folk har gejlet hinanden op, og auktionsprisen oversteg normalprisen, siger han.

Annonce

Ekspertise og gode råd

P. Clausens Fiskehandel stammer fra 1888, og personalet besidder stor ekspertise. Deltagerne til lørdagens fiskeauktion kan foruden billig, frisk fisk også gå hjem med en større viden om fisk og nye opskrifter i baglommen.

- Der vil være mulighed for at få ny viden om fisk. Når en bestemt fisk ryger på auktion, fortæller vi altid, hvilken art og fisk det er, og så kommer vi med en masse informationer om den. Derudover giver vi deltagerne gode råd til tilberedning af den pågældende fisk, siger Jakob Clausen.

Idéen med en fiskeauktion er, at man ikke på forhånd ved, hvilke fisk der er mulige at købe, men Jakob Clausen vil gerne prøve at kigge ind i krystalkuglen alligevel.

- Vi satser på at have en art af hver fisk, som er i sæson lige nu, med på auktionen. Det kan blandt andet være fjæsing, knurhaner, skaldyr, blåmuslinger, hummer, rødtunger, pighvar, havtasker, makreller, siger han.

Fiskeauktionen vil finde sted fra klokken 15-16 lørdag 7. september, og det er gratis at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce