Annonce
Aarhus

Fiskerihavnen får helt ny gangbro

Gangbroen over togskinnerne ved Fiskerihavnen blev mellem jul og nytår påkørt og lukket for adgang. Til november skal der efter planen stå en ny 100 meter længere mod nord. Foto: Kim Haugaard

Gangbroen mellem Skovvejen og Fiskerihavnen er revet ned. En ny forventes at stå færdig i november.

Annonce

AARHUS: Først blev den påkørt, så den måtte lukkes. Siden er den blevet revet ned. Men til november skulle århusianerne igen kunne gå fra Skovvejen til Fiskerihavnen via en gangbro.

Bygherre Niels Albertsen kommer til at stå for den nye gangbro. Bygherren er allerede i gang med at bygge seks punkthuse med 53 luksusboliger ved Fiskeri, Træskibs- og Lystbådehavnen; de såkaldte Terrassehusene.

Et af de seks punkthuse skal stå netop der, hvor den påkørte gangbro stod. Det har været en betingelse, at bygherren skulle opføre en ny gangbro.

- Jeg er glad for, der er fundet en god løsning, der sikrer, at vi kan få etableret en helt ny bro. Broen er et populært bindeled mellem by og havn, og der er mange, der glæder sig til, at den vender tilbage, siger forvaltningschef i Sport & Fritid i Aarhus Kommune, Niels Rask.

Den tidligere gangbro led en grum skæbne mellem jul og nytår, da den blev påkørt af en lastbil. Broen blev så skadet af mødet med lastbilen, at den af sikkerhedshensyn måtte lukkes.

Broen er aldrig blevet åbnet igen, og arbejdet med at nedrive den er i fuld gang.

Den nye bro flytter 100 meter op ad Skovvejen og forventes at stå færdig i november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce