Annonce
Danmark

Fiskeriminister: Jeg har ikke givet forkerte oplysninger

Fiskeriminister Mogens Jensen (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Fiskeriminister Mogens Jensen (S) er under beskyldninger for at have givet urigtige oplysninger til Folketinget i en sag om fiskekvoter. En række eksperter har i Berlingske givet udtryk for, at de mener, at Mogens Jensen og regeringen ikke har holdt sig til den biologiske rådgivning, da kvoterne for østlig torsk og vestlig sild blev fastlagt.

Mogens Jensen er dog lodret uenig i udlægningen i historien fra Berlingske, som også er blevet bragt i avisen Danmark.

- Det fremgår, at jeg på et møde i Europaudvalget skulle have talt usandt til udvalget. Jeg er helt uenig i, at det skulle være tilfældet. Tværtimod understregede jeg på mødet, at vores holdning holder sig inden for biologernes rådgivningsspænd og de flerårige forvaltningsplaner. Den oplysning er helt korrekt, udtaler Mogens Jensen i en skriftlig udtalelse.

- Jeg kan konstatere, at Berlingske har ændret i et citat, som de har bedt mig forholde mig til, og skåret delen om forvaltningsplanerne ud, skriver Mogens Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];