Annonce
Aarhus

Fitness-center i kælderen og cocktailbar på toppen: Hus fuldt af liv på vej på Aarhus Ø

Mellem Nicolinehus to bygninger bliver der et stræde, der dels er forbindelsesvej til lystbådehavnen, dels bliver et område til udeservering og andre former for byliv.Illustration: Aart Architects

Butikker, caféer, torvehal og 250 boliger med gårdhaver på tagene i Nicolinehus, som ejendomsselskabet Bricks regner med at starte byggeriet af til efteråret. Forslaget til lokalplan for projektet kommer i byrådet nu.

AARHUS: Udsigten til, at der for alvor kommer liv på Aarhus Ø er rykket et skridt nærmere, efter at der nu er lavet forslag til lokalplan for Nicolinehus, der skal opføres ved Nicoline Kochs Plads med vandet i Bassin 7 til den ene side og lystbådehavnen til den anden.

Onsdag behandler byrådet forslaget, der indeholder to trekantede karréer, der i terrasseform veksler fra henholdsvis to til 17 etager og fra to til 13 etager. I den ene bygning kommer der blandt andet dagligvarebutik og caféer i bunden, i den anden bliver der en stor markedshal med specialbutikker og spisesteder i stueplan.

De to bygninger bliver adskilt af et smalt stræde - Nicoline Kochs Stræde - der er forbindelsesvej til lystbådehavnen og samtidig velegnet til udeservering og andre former for byliv.

I alt omfatter byggeriet 40.000 etagekvadratmeter til boliger, butikker, restauranter og erhverv. Dertil kommer 17.000 etagekvadratmeter i tre dæk under jorden til parkering og til et fitness/crossfit-center.

Samlet kommer projektet til at rumme omkring 150 ejerlejligheder og 100 lejelejligheder.

Bag projektet, der er tegnet af det århusianske arkitektfirma Aart Architects, står ejendomsselskabet Bricks.

To store, og teglbeklædte karréer, der trapper nedad i terrasser. Sådan - nogenlunde - kommer Nicolinehus til at se ud, når byggeprojektet til op imod en mia. kr. står færdigt på Aarhus Ø i 2021 eller 2022.Illustration: Aart Architects

- Det ser ud til, at vi har ramt et produkt, som der er stor efterspørgsel efter.

Martin Busk, direktør, Bricks.

Sol, vand og liv

- Om alt går vel, forventer vi at kunne starte byggeriet til efteråret. Det vil så kunne være færdigt i 2021 eller 2022, siger Martin Busk, der er direktør i Bricks.

Selv om der er lang tid til, at folk kan flytte ind, fortæller han om en overvældende interesse for boligerne.

- Det ser ud til, at vi har ramt et produkt, som der er stor efterspørgsel efter, siger Martin Busk, der mener, at den store interesse skyldes en kombination af flere ting.

- Dels er der beliggenheden med vand til to sider og med sol både morgen og aften og med en placering tættere på byen, end vi hidtil har set på Aarhus Ø. Dels at byggeriet er lidt som Babylons Haver, hvor boligerne på grund af den terrasserede form får egne gårdhaver. Og endelig spiller det en rolle, at der kommer så meget liv i stueetagerne, siger Martin Busk.

Den røde indramning viser, hvor Nicolinehus skal bygges - lige mellem vandet i Bassin / og lystbådehavnen.Illustration: Aarhus Kommune
Annonce

Fra barber til cocktailbar

Endnu er der kun officielt, at Føtex åbner butik i Nicolinehus, men Martin Busk vil godt røbe, at markedshallen blandt andet kommer til at huse en fiskehandel, en barber, en kødbutik, en vinylplade-forretning, en vinbutik, et renseri, en skomager og en kaffebar.

- Vi har fundet en samarbejdspartner, der skal drive markedshallen i samarbejde med os. Lige nu leger vi med indretningen for at finde ud af, hvem der skal være hvor i markedshallen. Jeg regner med, at vi præsenterer det meget brede udbud af handlende i markedshallen i løbet af sommeren, siger han.

Nicolinehus skal efter planerne også rumme en cocktailbar på toppen og en restaurant i to etager.

Når byrådet har behandlet forslaget til lokalplan for Nicolinehus, bliver det sendt i en offentlig høring, inden det vender tilbage til endelig vedtagelse i byrådet.

Husk at vi samler alle artikler om byens udvikling på vores Facebook-side Byudvikling Aarhus

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Stiften mener: Derfor spiller kvinde-sporten fallit i øjeblikket

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce