Annonce
Aarhus

Fitness-center i kælderen og cocktailbar på toppen: Hus fuldt af liv på vej på Aarhus Ø

Mellem Nicolinehus to bygninger bliver der et stræde, der dels er forbindelsesvej til lystbådehavnen, dels bliver et område til udeservering og andre former for byliv.Illustration: Aart Architects

Butikker, caféer, torvehal og 250 boliger med gårdhaver på tagene i Nicolinehus, som ejendomsselskabet Bricks regner med at starte byggeriet af til efteråret. Forslaget til lokalplan for projektet kommer i byrådet nu.

Annonce

AARHUS: Udsigten til, at der for alvor kommer liv på Aarhus Ø er rykket et skridt nærmere, efter at der nu er lavet forslag til lokalplan for Nicolinehus, der skal opføres ved Nicoline Kochs Plads med vandet i Bassin 7 til den ene side og lystbådehavnen til den anden.

Onsdag behandler byrådet forslaget, der indeholder to trekantede karréer, der i terrasseform veksler fra henholdsvis to til 17 etager og fra to til 13 etager. I den ene bygning kommer der blandt andet dagligvarebutik og caféer i bunden, i den anden bliver der en stor markedshal med specialbutikker og spisesteder i stueplan.

De to bygninger bliver adskilt af et smalt stræde - Nicoline Kochs Stræde - der er forbindelsesvej til lystbådehavnen og samtidig velegnet til udeservering og andre former for byliv.

I alt omfatter byggeriet 40.000 etagekvadratmeter til boliger, butikker, restauranter og erhverv. Dertil kommer 17.000 etagekvadratmeter i tre dæk under jorden til parkering og til et fitness/crossfit-center.

Samlet kommer projektet til at rumme omkring 150 ejerlejligheder og 100 lejelejligheder.

Bag projektet, der er tegnet af det århusianske arkitektfirma Aart Architects, står ejendomsselskabet Bricks.

To store, og teglbeklædte karréer, der trapper nedad i terrasser. Sådan - nogenlunde - kommer Nicolinehus til at se ud, når byggeprojektet til op imod en mia. kr. står færdigt på Aarhus Ø i 2021 eller 2022.Illustration: Aart Architects

- Det ser ud til, at vi har ramt et produkt, som der er stor efterspørgsel efter.

Martin Busk, direktør, Bricks.
Annonce

Sol, vand og liv

- Om alt går vel, forventer vi at kunne starte byggeriet til efteråret. Det vil så kunne være færdigt i 2021 eller 2022, siger Martin Busk, der er direktør i Bricks.

Selv om der er lang tid til, at folk kan flytte ind, fortæller han om en overvældende interesse for boligerne.

- Det ser ud til, at vi har ramt et produkt, som der er stor efterspørgsel efter, siger Martin Busk, der mener, at den store interesse skyldes en kombination af flere ting.

- Dels er der beliggenheden med vand til to sider og med sol både morgen og aften og med en placering tættere på byen, end vi hidtil har set på Aarhus Ø. Dels at byggeriet er lidt som Babylons Haver, hvor boligerne på grund af den terrasserede form får egne gårdhaver. Og endelig spiller det en rolle, at der kommer så meget liv i stueetagerne, siger Martin Busk.

Den røde indramning viser, hvor Nicolinehus skal bygges - lige mellem vandet i Bassin / og lystbådehavnen.Illustration: Aarhus Kommune
Annonce

Fra barber til cocktailbar

Endnu er der kun officielt, at Føtex åbner butik i Nicolinehus, men Martin Busk vil godt røbe, at markedshallen blandt andet kommer til at huse en fiskehandel, en barber, en kødbutik, en vinylplade-forretning, en vinbutik, et renseri, en skomager og en kaffebar.

- Vi har fundet en samarbejdspartner, der skal drive markedshallen i samarbejde med os. Lige nu leger vi med indretningen for at finde ud af, hvem der skal være hvor i markedshallen. Jeg regner med, at vi præsenterer det meget brede udbud af handlende i markedshallen i løbet af sommeren, siger han.

Nicolinehus skal efter planerne også rumme en cocktailbar på toppen og en restaurant i to etager.

Når byrådet har behandlet forslaget til lokalplan for Nicolinehus, bliver det sendt i en offentlig høring, inden det vender tilbage til endelig vedtagelse i byrådet.

Husk at vi samler alle artikler om byens udvikling på vores Facebook-side Byudvikling Aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce