Annonce
Aarhus

Fitnessboom i Aarhus: Over dobbelt så mange medlemmer

Fitness dk på Daugbjergvej i Aarhus oplever i de første uger af det nye år en voldsom stigning i antallet af nye medlemmer. Foto: Michael Svenningsen

Der er en ekstra stor trang til at motionere, når det nye år skydes igang. I de århusianske fitnesscentre er der fyldt godt op på både løbebånd og de forskellige maskiner. I ugerne efter nytår har Fitness dk fået over dobbelt så mange medlemmer som i årets øvrige uger.

Efter at have proppet sig med tunge kalorier i december ser det nu ud til, at århusianerne tager skeen i den anden hånd. Folk trækker i løbebukserne og snører kondiskoene og sætter kurs mod byens fitnesscentre. I fitness dk har de i januar måned fået halvanden gang så mange nye medlemmer, hvis de sammenligner med resten af årets uger.

- Vi kan konstatere, at en del århusianere efter jul og nytår er så motiverede for at træne, at de melder sig ind i et fitnesscenter. Et nyt år skaber en masse nytårsforsætter. Dér er motion højt på listen, og det vil det også være i 2018, siger Mathilde Mikkelsen, der er centermanager hos fitness dk på Daugbjergvej.

Især blandt kvinder er de personlige trænere populære. Næsten to tredjedele af medlemmerne, der bruger personlig træning, er kvinder.

Mathilde Mikkelsen, centermanager, fitness dk på Daugbjergvej

50 procent flere til fitness

Udviklingen i januar følger den fitnessbølge, der er rullet ind over os de senere år. Ifølge en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut er der i dag 50 procent flere, der dyrker motion i et fitnesscenter, end i 2007.

- Motion er populært hos århusianerne, og vi har de senere år kunnet mærke en større interesse for både individuel træning og holdtræning, siger Mathilde Mikkelsen. Hun forventer, at stigningen fortsætter i 2018.

I ugerne efter nytår kommer der halvanden gang så mange nye medlemmer som i årets øvrige uger. Også personlige trænere er populære - særligt af kvinder, der gerne vil have dét ekstra spark. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Personlige trænere er et hit

Selvom der ofte i januar er optaget ved diverse motionsmaskiner og andre redskaber i centrene, så er også de personlige trænere særlig eftertragtet i januar måned - og den personlige og evidensbaserede træning har for alvor grebet århusianerne de seneste år. Og særligt kvinder opsøger en træner til at få dem til at yde lige det ekstra.

- Kvaliteten i træningsoplevelsen er kommet i fokus. Personlige trænere, der kan give ekstra dimensioner til træningsoplevelsen og -udbyttet, er kommet på dagsordenen de senere år, og det vil fortsætte i 2018. Især blandt kvinder er de personlige trænere populære. Næsten to tredjedele af medlemmerne, der bruger personlig træning, er kvinder. Motivationen kan eksempelvis være at kickstarte et vægttab i begyndelsen af året, siger Mathilde Mikkelsen.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Rebecca Matthews er et godt valg

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Debat

Det popsmarte fodgængerfelt i Mejlgade er blevet til bargæsternes dansegulv: Kommunen svigter både os og trafiksikkerheden

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Debat

På jagt efter en p-plads i timevis: Vi forbedrer klimaet, hvis vi lukker byen for biler

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur For abonnenter

Ny stor dansk filmsatsning smider Karen og Robert ud af deres villa - de bor nemlig i en kopi af kendt dansk sangers barndomshjem

Annonce