Annonce
Østjylland

Fitnesscentre melder klar til genåbning: Men vores kvaler er desværre langt fra ovre

Til maj må Fit&Sunds fem centre i Horsens igen tage imod medlemmerne til holdtræning. Men det er stadig uvist, hvor store holdene må være. Og det er en joker i forhold til planlægningen, siger indehaver Anders Steffensen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Anders Steffensen, der står bag fem fitnesscentre i Horsens, glæder sig over, at centrene nu snart kan se frem til en genåbning. Men meget skal endnu falde på plads, før centrene er tilbage på sporet, siger han.

Horsens: - Det bliver så fedt at komme i gang igen. Det er der slet ikke tvivl om. Men vi er helt bevidste om, at det stadig bliver et langt sejt træk for os.

Sådan lyder det fra Anders Steffensen, indehaver af Fit & Sund, som har fem fitnesscentre i Horsens.

Tirsdag middag er han ikke helt sikker på, om mandag aftens udmelding om en genåbning af blandt andet landets fitnesscentre betyder, at han kan åbne sine centre igen 6. maj, eller om han må vente til 21. maj.

Annonce

- Det står ikke helt klart. Men vi må jo følge med i de udmeldinger, der kommer de kommende dage og uger, siger han.


Vi skal have medlemmerne tilbage. Det skal vi gøre ved at tilbyde et godt produkt - men lige nu er der jo ikke mange penge i kassen til at tilbyde et godt produkt, og det er et dilemma.

Anders Steffensen, indehaver Fit&Sund


Forsamlingsloftet driller

Anders Steffensen og hans medarbejdere kommer især til at holde øje med, hvordan det ser ud med forsamlingsloftet - og dermed med muligheden for antallet af deltagere på Fit&Sunds holdtræninger.

- Det er noget af det, vi er allermest stolte af. Og det er klart her, vi er udfordrede, hvis forsamlingsloftet opretholdes. Vores hold er normalt på mellem 25 og 50 personer, og vi er rigtig spændte på, om vi får lov til at køre dem som normalt. Ellers må vi gentænke det. Men allerhelst vil vi selvfølgelig have lov til at levere det bedste, vi kan til vores medlemmer, siger Anders Steffensen, der forudser et langt sejt træk for at få medlemmerne tilbage til Fit & Sund.

- Vi lever jo af abonnementer. Og den har vi af gode grunde ikke mange af for tiden. Vi skal have medlemmerne tilbage. Det skal vi gøre ved at tilbyde et godt produkt - men lige nu er der jo ikke mange penge i kassen til at tilbyde et godt produkt, og det er et dilemma. Vi kommer helt sikkert til at give den gas, men vi skal samtidig være bevidste om, at vi er i en svær situation økonomisk, siger han, og understreger, at han er optimistisk.

- Vi skal nok blive stående på benene. Men det er klart, at vi er bevidste om, at udfordringerne langt fra er overstået, bare fordi vi får lov at åbne, siger Anders Steffensen.

Annonce

Udendørstræning er tilsæt

For nogle uger siden blev det muligt for fitnesscentrene at oprette udendørs-hold.

Og det har Fit&Sund taget til sig. Men det er bestemt ikke noget, centrene tjener penge på, lyder det fra Anders Steffensen.

- Det er klart en udgift for os at holde udendørsholdene i gang. Men vi gør det gerne for folkesundheden. Vi vil gerne hjælpe så mange som muligt med at holde sig i gang, og det er ikke nemt for tiden. Vi kan nemlig desværre se, at flere og flere ender med at gå fra vores træningsdel til at have brug for vores fysioterapeutdel - og det er jo ikke meningen. Vi skal helst have trafikken til at gå den modsatte vej. Det arbejder vi på, siger han, der er spændt på at se, hvordan det kommer til at fungere med kravet om coronapas eller negative test for at få adgang til fitnesscentrene.

- Det bliver en udfordring. Træning skal helst være noget, man gør flere gange om ugen på fast basis. Og det kræver jo et fast testmønster, hvis man hele tiden skal kunne fremvise en negativ test. Det er ikke det samme, som hvis man vil på restaurant en fredag og så bliver testet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Sport

Bakken Bears må sige farvel til stjerner: - Vi har spillere, der kommer til at fordoble deres løn næste år

Annonce