Annonce
Østjylland

Fjerde generation i møbelhuset

Carl Rasmussen sidder stadig i direktørstolen, men i de seneste fem år har datteren Bettina Rasmussen også haft sin gang i møbeforretningen Møblér i Odder. Foto: Michael Svenningsen
Fra sadelmager til moderne boligindretning. Familien Rasmussen er gået hele vejen.

Odder: Møblerne er topmoderne og brugskunsten er helt i tråd med tidens trend. Men der ligger stolte familietraditioner bag møbelforretningen Møblér på Århusvej. Indehaveren gennem 37 år Carl Rasmussen sidder stadig i direktørstolen, men i de seneste fem år har datteren Bettina Rasmussen haft sin gang i huset. Hun er er fjerde generation i lige linie.

Mens Bettina Rasmussen endnu ikke har afgjort, om hun vil hellige sig møbelbranchen i resten af sin karriere, har det altid ligget i kortene, at 66-årige Carl Rasmussen skulle overtage efter sin far og farfar. Dog ikke forstået på den måde, at han var tvunget til det - det var blot det, der interesserede ham mest, fortæller han.

Historien tog sin begyndelse for 110 år siden, da Carl Rasmussens farfar, som også hed Carl Rasmussen, oprettede et møbelværksted og sadelmageri på Holsteinsgade 6 i Odder.

Dengang var det især sadelmageriet, der fyldte. I baghuset blev der syet seletøj, repareret skoletasker, ompolstret møbler, ligesom transportbåndene på datidens høstmaskiner kunne få skiftet lærred og trælister. I forhuset blev der solgt lædervarer, møbler og tæpper.

Annonce

Hvorfor skulle jeg dog gå på pension, når jeg stadig nyder at gå på arbejde hver dag. Men selvfølgelig sker det en dag.

Carl Rasmussen, indehaver af møbelbutikken Møblér i Odder

Efterlyser stol

Den gamle Carl Rasmussen var en dygtig handelsmand, og efterhånden lejede eller købte han sig ind i flere af nabobygningerne. Da han døde i 1952, havde sønnen Johan Rasmussen allerede overtaget den daglige drift, og han satte nu også en produktion af stole i gang.

- Jeg kan huske, at min far lå søvnløs om natten, når han var i færd med at udvikle en idé til en ny stol, fortæller Carl Rasmussen, der specielt husker stolen Model TV, som var en halvrund stol øremærket til at sidde i, når man skulle se det nyopfundne fjersyn.

- I dag har vi ingen af netop den stol, så skulle nogen ligge inde med en, hører jeg meget gerne fra dem. Den var nemlig ikke så ringe endda, siger Carl Rasmussen.

Glad for kæder

Firmaet har gennem årene haft mange forskellige navne på facaden. For 110 år siden hed det Sadelmager Carl Rasmussen. Siden fulgte Carl Rasmussen, CR Boligcenter, Garant, Idé Møbler og siden 2014 Møblér.

Carl Rasmussen er glad for at være en del af en kæde, fordi det giver mulighed for fælles indkøb og ikke mindst markedsføring.

- Det gør blandt andet, at vi i dag kan præsentere en rigtig flot og kundevenlig hjemmeside. Det ville have kostet en formue, hvis vi ikke var en del af en kæde, siger han.

Født i 1953 husker møbelhandleren både tiden på adresserne i midtbyen, og da hans far i 1970 indviede bolighuset på Århusvej. Selv overtog han forretningen i 1982 efter at have udannet sig til møbelhandler i Ulf Bolighus i Aalborg.

- Jeg har aldrig fortrudt, at jeg blev møbelhandler, for det giver mange gode oplevelser. Det er jo skønt, når kunderne somme tider også er 3. generation af samme familie, siger den 66-årige møbelhandler, der ikke har nogen planer om at gå på pension.

- Hvorfor skulle jeg dog det, når jeg nu stadig nyder at gå på arbejde hver dag. Men selvfølgelig sker det en dag, siger han.

Bettina og Carl Rasmussen er begge direkte efterkommere af grundlæggerne af møbelbutikken. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];