Annonce
Østjylland

Fjern den tunge trafik: Borgerforslag skal i byrådet

Arkivfoto.
Ønske fra familiefar kommer formentlig allerede på dagsordenen mandag 24. juni. Så er det op til politikerne at beslutte, hvad der skal ske.
Annonce

Odder: Thomas Jørgensen skriver historie i Odder, og det er han godt tilfreds med. Han er den første, der får et såkaldt borgerdrevet forslag på byrådets dagsorden.

Han har foreslået, at Vestermarken skal spærres for lastbiler og anden tung trafik, så trafikken til industrikvarteret ved Ballevej og Skovdalsvej i stedet tvinges til at køre via Balle. Alternativt foreslår han, at der bliver lavet en eller flere tunneller under Vestermarken.

Thomas Jørgensen bor med sin familie på Høghus, og hans børn skal krydse Vestermarken for at komme i skole og børnehave.

- Jeg har to børn på Vestermarkskolen. En på ni år, der nærmest dagligt cykler derover. Og den yngste er fem, så han cykler ikke selv endnu. Jeg ser frem til, at forslaget kommer i byrådet, siger Thomas Jørgensen.

Ligesom mange andre borgere har han benyttet sig af muligheden for at komme med et forslag. Nu har forslaget nået 358 stemmer, og det er nok til at få det sendt i byrådssalen.

Forslaget er egentlig så velbeskrevet, at det umiddelbart godt kan komme på dagsordenen i uredigeret form. Vi ønsker, at forslagene kommer frem så uredigerede som muligt.

Casper Andersen, chefkonsulent

Annonce

Facebook hjælper

- Det er spændende, at man kan stille et forslag, og det så skal tages op. Jeg har delt det på Facebook, og så har jeg skrevet til min søns klasse på forældreintra, at hvis de var enige, så kunne de stemme på det. Så har det spredt sig, fortæller Thomas Jørgensen.

De seneste dage er forslaget blevet omtalt på Facebookgruppen 8300 Hjælp Odder, hvor der er diskuteret både for og imod.

- Efter det har forslaget dælme fået mange stemmer. Jeg kan godt se, at man måske flytter problemet med tung trafik et andet sted hen. Men så tænker jeg, at der er færre skolebørn, der bliver generet. Og jeg foreslår jo også, at man alternativt kan overveje at bygge en tunnel, siger Thomas Jørgensen.

Han kan se frem til et hurtigt svar fra politikerne.

- Rent praktisk bliver det borgmesteren, der stiller forslag om, at det kommer til behandling i byrådet. Og det tænker vi at gøre til det næste byrådsmøde mandag 24. juni, siger Casper Andersen, chefkonsulent i Ledelse og Udvikling i Odder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Nej tak til tobak i skoletiden

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Annonce