Annonce
Sport

Fløjspiller giver ny fart og flow i angrebsspillet

Mads Peter Lønborg har spillet de seneste to kampe som højre back. Foto: Ole Nielsen.
Erik Veje Rasmussen har kastet sig over et nyt projekt. Han vil gøre højrefløjen Mads Peter Lønborg til en ekstra resurse i Århus Håndbolds bagkæde.
Annonce

HÅNDBOLD: Han blev hentet til klubben som højre fløj, men i løbet af den seneste måneds tid har Mads Peter Lønborg trænet med som højre back for at give en ekstra dimension til angrebsspillet, der har haft en tendens til at blive for stillestående.

I de seneste to kampe har den 23-årige fløjspiller fået tid på den uvante plads, hvilket har givet det århusianske spil mere fart og en del bedre timing, så man ikke har siddet så meget fast i modstanderholdets forsvar.

- Det er noget, som jeg har tænkt over et stykke tid. Han har vist et par gange til træning, at han godt kan begå sig derude. Jeg tror, at det kan blive et fint ekstra våben med ham, siger Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen, der tidligere har haft succes med at lave et lignende nummer med Kasper Irming, da han i sin tid spillede i Århus Håndbold.

- MP skal kunne spille begge positioner, men han gør det fint på backen, hvor han er med til at give os et rigtigt godt flow i vores angrebsspil. For mig er det en yderlige resurse, selvom han kun har spillet nogle få gange, siger Erik Veje.

Annonce

Tilvænning og timing

Mads Peter Lønborg har tidligere været oppe at snuse til backen som ungdomsspiller.

- Det handler om tilvænning og timing. Nu har jeg ikke spillet der så længe, men jeg kan mærke, at jeg finder mig mere tilpas og bliver bedre til at ramme timingen i forhold til de andre spillere. På fløjen er du mere dig selv, mens du i bagkæden har langt flere spilfacetter og skal kunne se nogle andre ting end bare at stå og vente på bolden, siger Mads Peter Lønborg, der for det meste går under kaldenavnet ”MP”.

- Det er selvfølgelig anderledes at spille i bagkæden i forhold til fløjen. Det er en helt anden rolle, fordi du skal til at træffe nogle beslutninger, når du står med bolden. Det er først og fremmest sjovt, men jeg føler mig også tilpas på pladsen. Så er det op til Erik Veje, hvor længe det skal vare, og om det er noget, som vi skal arbejde videre med, siger fløjspilleren, der ser det som en god mulighed for hans egen udvikling at kunne tilføje nogle ekstra facetter til sit spil.

- Ender jeg ude på fløjen igen, vil jeg ikke være ubekendt med mulighederne, hvis jeg bliver sendt ind i banen. Det er ikke dårligere for mig at blive mere bekendt med spillet i bagkæden. Derfor er jeg også glad for, at han har set den del i mig.

Det virker også som om, at du giver et andet flow til spillet, når du er på banen.

- Det kan måske være forskellen på Anders Kragh og mig. Jeg kan komme med fart, mens Anders kommer med et lidt tungere tryk og har hans gode skud, ligesom han kan lave de her bræk indad og udad i banen. Jeg kan omvendt lægge lidt fart på, og det kan give nogle andre muligheder til Nikolaj Læsø og Torben Petersen, måske stregspilleren. Det giver noget andet spil i forhold til det, vi har været vant til, siger MP.

Næste opgave for Mads Peter Lønborg og Århus Håndbold er mod KIF Kolding fredag aften. Et opgør, der har stor betydning for begge parter, hvis de skal holde kontakt til holdene i top otte. Inden kampen er Århus Håndbold og KIF Kolding placeret som nummer 11 og 12 i tabellen med henholdsvis 10 og otte point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Festugens fremtid er uvis: Flere arrangører afventer mandagens svar

Aarhus

Borgmester overvejer at aflyse festugen: Afgørelse træffes mandag

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Annonce