Annonce
Aarhus

Flagdag i coronaens skygge: Kranselægning uden veteraner

Klokken 13.57 fløj Flyvevåbnets to F16-fly henover Åbyhøj Kirke i anledningen af den officielle flagdag for Danmarks udsendte. På jorden blev dagen fejret ved kranselægning i Mindeparken. Foto: John Blæsbjerg
I Aarhus fejres flagdagen normalt sammen med alle byens veteraner, men i år måtte paraden og receptionen aflyses.
Annonce

AARHUS: 5. september er officiel flagdag for Danmarks udsendte.

Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet, og hvor de faldne mindes. Dagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Forsvaret, Redningsberedskabet, Politiet, Udenrigsministeriet og Sundhedsvæsenet.

Normalt fejres dagen med store arrangementer landet over, men på grund af Covid-19 blev dette års flagdag ikke helt som tidligere år.

I Aarhus blev flagdagen markeret med en stemningsfuld kranselægning ved monumentet i Mindeparken.

Garnisonskommandant oberst Bo Engelund Engelbreth, Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard og bestyrelsesformanden for veteranhjem Midtjylland Peter Bjørndal lagde alle tre en krans på vegne af Forsvaret, Aarhus kommune og veteranhjemmet.

Annonce

F16-jager over Aarhus midtby

I Aarhus fejres flagdagen normalt sammen med alle byens veteraner, men i år måtte paraden og receptionen beklageligvis aflyses på grund af risikoen for corona-smitte.


Præcis klokken 13.56 kom de to hurtige jagere brølende hen over Rådhusparken og Aarhus midtby, så alle fodgængere stoppede op og kiggede op mod himlen.


Luftvåbnet sendte i anledning af dagen to F-16-fly på vingerne og havde planlagt en rute, der ville bringe de to fly henover så mange byer som muligt landet over.

Præcis klokken 13.56 kom de to hurtige jagere brølende hen over Rådhusparken og Aarhus midtby, så alle fodgængere stoppede op og kiggede op mod himlen.

Det ene af flyene var malet i Dannebrogs farver og havde påmonteret et kamera, så man kan se turen hen over Danmark på Flyvevåbnets Facebook-side.

Corona-pandemien satte også sit præg på fejringen af dette års flagdag i Aarhus. Derfor var Aarhus-borgmester, Jacob Bundsgaard, ikke flankeret af byens veteraner ved kranselægning. Foto: Christian Mariegaard
Foto: Christian Mariegaard
Foto: Christian Mariegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce