Annonce
Aarhus

Flaget går på halv til ære for afdød brandmand

Fotos: Claus Bonnerup og privat

AARHUS: Mandag 30. juli går flagene på halv på landets beredskaber og brandstationer.

Det sker for at ære deltidsbrandmand Ole Henne Lund Pedersen, Elsted, der på tragisk vis omkom i en ulykke i forbindelse med slukningen af en markbrand i landsbyen Tåstrup tæt ved Harlev kostede torsdag 19. juli.

Ulykken skete, da den afdøde blev påkørt af en tankvogn ved markbranden.

Når flagene går på halv, skyldes det, at Ole Henne Lund Pedersen skal bisættes. Når højtideligheden er færdig klokken 14 i Aarhus, flages der på hel resten af dagen.

Det oplyser Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

Repræsentanter fra stort set alle landets beredskaber og for Danske Beredskaber deltager i bisættelsen og i den efterfølgende mindehøjtidelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce