Annonce
Østjylland

Flaskepant giver flere røde næser

Stur stur nummer! Veranda er en af Danmarks flere end 50 hospitalsklovne og besøger blandt andet indlagte børn på Aarhus Universitetshospital. Til daglig hedder Veranda Karina Krægpøth Sørensen. Arkivfoto: Laura Aggernæs

Kunderne i Lidl kan donere deres flaskepant til de danske hospitalsklovne. Sidste år blev flaskepant for 110.000 kroner doneret i Region Midtjylland.

Annonce

REGIONEN: Tryk her, hvis du vil donere din flaskepant.

Ja, vi kender alle den lille knap på flaskeautomaten, der sender panten i retning af velgørenhed i stedet for ned i lommen.

Ofte kan det være svært at gennemskue præcis, hvad pengene går til, men på nogle af pantknapperne veksles panten direkte til smil på hospitalernes børneafdelinger.

Lidl har nemlig et samarbejde med Danske Hospitalsklovne, og i kædens 21 butikker i Region Midtjylland trykkede kunderne sidste år i alt 110.000 kroner af sted til hospitalsklovnene, som dermed får mulighed for at besøge endnu flere unge patienter på regionens børneafdelinger.

På landsplan blev der doneret i alt 630.000 kroner til hospitalsklovnenes arbejde.

Annonce

Under den røde næse

Samarbejdet er en del af discountkædens CSR-strategi, som står for Corporate Social Responsibility (det at tage samfundsansvar, red), forklarer Lidls kommunikationschef, Morten Vestberg:

- Vi ønsker at støtte op om samfundsmæssige initiativer, som skaber værdi for samfundet og borgerne. Danske Hospitalsklovne er sådan et initiativ, og vi er rigtig glade for at støtte dem gennem vores samarbejdsaftale de sidste mange år, siger han.

Danske Hospitalsklovne har på landsplan 53 professionelt uddannede klovne med røde næser og godt humør. En af dem er Veranda, som under sin røde næse bærer det borgerlige navn Karina Krægpøth Sørensen.

- Mit vigtigste job er at være nærværende sammen med børnene. For gennem det nærvær sker der så mange andre ting. Her opstår humoren, venskabet og fantasien, siger Karina Krægpøth Sørensen, der besøger indlagte børn på Aarhus Universitetshospital.

Hospitalsklovnene stilles gratis til rådighed for hospitalsafdelinger og lignende institutioner og bliver aflønnet af Danske Hospitalsklovne, hvis arbejde kun er muligt med økonomisk støtte fra private, virksomheder og fonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce