Annonce
Østjylland

Flaskepant giver flere røde næser

Stur stur nummer! Veranda er en af Danmarks flere end 50 hospitalsklovne og besøger blandt andet indlagte børn på Aarhus Universitetshospital. Til daglig hedder Veranda Karina Krægpøth Sørensen. Arkivfoto: Laura Aggernæs

Kunderne i Lidl kan donere deres flaskepant til de danske hospitalsklovne. Sidste år blev flaskepant for 110.000 kroner doneret i Region Midtjylland.

REGIONEN: Tryk her, hvis du vil donere din flaskepant.

Ja, vi kender alle den lille knap på flaskeautomaten, der sender panten i retning af velgørenhed i stedet for ned i lommen.

Ofte kan det være svært at gennemskue præcis, hvad pengene går til, men på nogle af pantknapperne veksles panten direkte til smil på hospitalernes børneafdelinger.

Lidl har nemlig et samarbejde med Danske Hospitalsklovne, og i kædens 21 butikker i Region Midtjylland trykkede kunderne sidste år i alt 110.000 kroner af sted til hospitalsklovnene, som dermed får mulighed for at besøge endnu flere unge patienter på regionens børneafdelinger.

På landsplan blev der doneret i alt 630.000 kroner til hospitalsklovnenes arbejde.

Annonce

Under den røde næse

Samarbejdet er en del af discountkædens CSR-strategi, som står for Corporate Social Responsibility (det at tage samfundsansvar, red), forklarer Lidls kommunikationschef, Morten Vestberg:

- Vi ønsker at støtte op om samfundsmæssige initiativer, som skaber værdi for samfundet og borgerne. Danske Hospitalsklovne er sådan et initiativ, og vi er rigtig glade for at støtte dem gennem vores samarbejdsaftale de sidste mange år, siger han.

Danske Hospitalsklovne har på landsplan 53 professionelt uddannede klovne med røde næser og godt humør. En af dem er Veranda, som under sin røde næse bærer det borgerlige navn Karina Krægpøth Sørensen.

- Mit vigtigste job er at være nærværende sammen med børnene. For gennem det nærvær sker der så mange andre ting. Her opstår humoren, venskabet og fantasien, siger Karina Krægpøth Sørensen, der besøger indlagte børn på Aarhus Universitetshospital.

Hospitalsklovnene stilles gratis til rådighed for hospitalsafdelinger og lignende institutioner og bliver aflønnet af Danske Hospitalsklovne, hvis arbejde kun er muligt med økonomisk støtte fra private, virksomheder og fonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fiskerihavnen er til liv og fiskeri – ikke langtidsparkering

Det er ikke noget mere trist, end når vi mister nogle af de unikke miljøer, vi har i byen. Kommunen har ændret reglerne for parkering på havnen, så området kan slippe for bilister, der kommer og stiller bilen i otte timer. Og det er en god idé. Fiskerihavnen skal ikke være til opmagasinering af transportmidler, men et sted, hvor der kan skabes liv og drives forretning til glæde for alle århusianere. Men når de to konkurrerende fiskehandlere på Fiskerivej i samme ombæring står sammen og råber op om, at de nye regler er skadelige for deres forretning, blandt andet fordi man samtidigt fjerner flere af pareringpladser på Fiskerivej for at give plads til cyklister, så er det også en vigtig pointe. Hvis der ikke længere kan være havnerelateret virksomhed på havnen, så er iveren efter at vækste og gøre byen til en cykelby kommet for vidt. P. Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus er institutioner i Aarhus, og man flytter ikke bare virksomheder, der larmer og lugter til et andet sted i byen. De skal ligge på havnen, og derfor er det glædeligt, at blandt andre Venstres Hans Skou er gået ind i sagen for at sikre, at der fortsat kan drives forretning på Fiskerihavnen. Siden er der gået politisk forvirring og en slags mudderkastning i den mellem de to rådmænd, (for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) og for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R)), som ikke kan blive enige om, hvem der har ansvaret for, at de nye regler i første omgang gik igennem. Det er heller ikke det væsentligste. Det er i stedet, at der bliver lavet en ændring, så man både slipper for pendlerne samtidigt med, at man gør stedet attraktivt for fiskehandlernes kunder, for Havnens Varmestue og for de to restauranter på Fiskerivej. Forleden var det netop Venstres Hans Skou og Bümyamin Simsek, der sikrede, at en populær vinhandler på Kystpromenaden kunne blive, selvom planerne var, at deres bygning skulle rives ned og erstattes af noget nyt. På den måde sikrede de et sted, der giver havnen liv. Lad os håbe, de gør det samme med parkeringsituationen på Fiskerivej.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce