Annonce
Aarhus

Fleksibel abonnement på el-delebiler i boligforening

<p>Det er biler som den her, beboere i Egevangen i Solbjerg nu kan komme ud at køre i, når de tegner abonnement på et antal køretimer om måneden. Foto: TADAA!</p>

Boligforening stiller ladestander op ved boliger i Solbjerg og laver aftale med firma, hvor beboerne kan tegne abonnement på en el-delebil.

Annonce

Beboerne i de 137 boliger i Boligforeningen Aarhus Omegns afdeling Egevangen i Solbjerg kan nu abonnere på en el-delebil på nogenlunde samme måde, som man tegner telefonabonnementer alt efter, hvor stort ens forbrug er.

Som den første boligforening i landet, har Aarhus Omegn stillet en ladestation op og indgået en aftale med firmaet TADAA! om, at beboerne kan abonnere på den eller de delebiler, firmaet parkerer ved bebyggelsen.

»Vi kigger løbende på, hvordan vi kan gøre vores boligforening mere attraktiv for nuværende og fremtidige beboere. Med delebiler fra TADAA! kan vi tilbyde vores beboere adgang til en bil, uden de udgifter som normalt er forbundet med at være bilejer«, fortæller boligforeningens direktør, Leif Jensen, i en pressemeddelelse.

I praksis fungerer abonnementsordningen sådan, at beboeren via en app booker en el-delebil, henter den på en p-plads nær boligen, fjerner ladestikket, låser bilen op med app'en og kører så meget, som han eller hun har brug for. En løsning som er nem at administrere for både bruger og boligforening.

»En delebil kan erstatte behovet for mellem fire og 10 privatejede biler og dermed et tilsvarende antal p-pladser. Det giver væsentligt mindre pres på parkeringsarealet i området, og da der er tale om elbiler, skal de have en fast, central placering med ladeudstyr. Det betyder, at brugerne altid ved, hvor de kan finde bilen, når de skal bruge den«, slutter Søren Skov Bording, der er direktør for TADAA!.

Der er fire typer abonnementer afstemt efter beboernes kørselsbehov. Prisen begynder fra 0 kr./måned for dem, der kun skal bruge en el-delebil en gang eller to om måneden. De skal så oveni betale 49 kr. pr. halve time, de bruger bilen.

De øvrige abonnementer inkluderer henholdsvis seks, 24 og 48 timers brug af bilen om måneden - til priser fra 179 til 799 kr. om måneden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politifolk passer på hitte-hvalp fra rasteplads: Nu har ejeren tre dage til at komme på banen

Aarhus For abonnenter

Private plejehjem versus kommunale plejehjem: Hvem klarer sig bedst, når tilsynet kommer på besøg?

Aarhus

Omstridte forandringer rykker nærmere: Advarsler fra ledere bremser ikke udspil til ny struktur på ældreområdet

Annonce