Annonce
Aarhus

Fleksjobberne blomstrer i Plantorama: De er en del af holdet

- På den her måde kan jeg stadig yde og have glæden ved at arbejde. Jeg har noget at stå op til, siger Hanne Nielsen, der er i fleksjob i Plantorama, hvor Tommy Høgh Andersener centerchef. Foto: Axel Schütt

Som fleksjobber i Plantorama har Hanne Nielsen igen et arbejde at stå op til. Og hun er en vigtig del af holdet, der skal passe på planterne.

SKÆRING: I plantemarkedet Plantorama i Skæring er fleksjobbere over den seneste tid blevet en fast del af medarbejderstaben. Syv medarbejdere er der blevet plads til på fleksjobordningen, og de arbejder hver især mellem 16 og 20 timer om ugen. Og for centerchef Tommy Høgh Andersen er der mange fordele ved at have fleksjobbere ansat.

- Alle vores fleksjobbere er gode kolleger, som er med til at sørge for at holde centeret i drift. De kommer her, fordi de gerne vil være i miljøet med planter og ro, og har hver fået et ansvarsområde. Vi ser ikke fleksjobberne som billig arbejdskraft, men som en del af holdet, siger han.

Derudover giver ansættelsen af de mange fleksjobbere også en fleksibilitet til vagtplanen. For hvor der naturligvis også er mange fuldtidsansatte i Plantorama, så har fleksjobberne ofte et andet tidsrum, hvor de gerne vil arbejde.

- De fleste vil gerne møde tidligt og gå tidligt, men eksempelvis kommer Hanne midt formiddag og går igen midt eftermiddag, hvor ungarbejderne møder ind. Det giver rigtig meget fleksibilitet, siger Tommy Høgh Andersen.

Hanne Nielsen arbejder primært i kassen i Plantorama, hvor hun er at finde fire dage om ugen. Foto: Axel Schütt

Succes at fleksjobbere blomstrer op

'Hanne', som Tommy Høgh Andersen snakker om, er Hanne Nielsen. Hun er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men nåede på et tidspunkt til et punkt, hvor hun ikke længere kunne holde til at arbejde i sygeplejen længere.

- Jeg kom igennem først en sygemelding og siden et afklaringsforløb, hvor vi fandt ud af, at det nok ikke var det sundeste sted for mig at være, fortæller hun.

Derefter kom Hanne Nielsen igennem nogle forskellige praktikker og forløb, der skulle hjælpe hende hen på rette hylde, inden hun til sidst altså landede i Plantorama.

- Jeg har altid godt kunne lide haver og kreative ting. Så jeg søgte herude og rendte Tommy ret meget på dørene, indtil en af vores fælles bekendte anbefalede mig, siger hun med et smil.

Hun startede med fire ugers praktik, hvor hun og Tommy Høgh Andersen så hinanden an og sammen fandt den optimale fordeling af arbejde og den optimale arbejdstid. De endte på 16 timers arbejde fordelt på fire dage om ugen, hvor hun primært arbejder med at betjene kunder i kasselinjen. Og Hanne Nielsen er netop et eksempel på det, Tommy Høgh Andersen kalder en succes.

- Vores succeskriterier ligger i, at vi får afstemt tingene, så vores fleksjobbere arbejder så effektivt som muligt - samtidig med at vi ikke slider nogen op. I Hannes tilfælde betyder det, at hun for hver times arbejde har en pause, hvor hun lige kan trække sig tilbage og få lidt ro og et glas vand, fortæller han.

Og de succeskriterier er tilsyneladende nået. Udover Hanne Nielsen er flere af centerets fleksjobbere "blomstret op", som Tommy Høgh Andersen siger.

- Vi har en, som var slidt op i hele kroppen af et tidligere arbejde og ikke længere troede på, at han kunne gøre en forskel. Men han har fået sit eget ansvarsområde, som han har taget ejerskabet over, og han har genfundet glæden ved at arbejde, fortæller han.

Annonce

'Noget at stå op til'

For Hanne Nielsen er der ingen tvivl - fleksjob er en rigtig god idé.

- Hvis jeg skulle være på arbejdsmarkedet på almindelige vilkår, ville jeg få det rigtig svært. Men på den her måde kan jeg stadig yde og have glæden ved at arbejde. Jeg har noget at stå op til, siger hun, og fortsætter:

- Og så er det med at have et job jo så stor en del af vores identitet og selvværd. Det første vi spørger om, når vi møder nogen, er jo 'nå, hvad laver du så?'

Men er det ikke også, for en virksomhed som Plantorama, bare et spørgsmål om at få billig arbejdskraft? Nej, lyder det øjeblikkeligt fra Tommy Høgh Andersen.

- Det handler om, at vi får nogen, der kan blive en del af holdet. Jeg siger også altid nej, hvis kommunen ringer, og jeg ikke kan tilbyde dem job bagefter. Vi tager bestemt ikke fleksjobbere ind for billig arbejdskraft, slutter han.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aarhus

Gemt værk til 1½ mio kroner: Folk i Nye går under egne fodspor

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Østjylland

Aarhus intensiverer jagten på rotter - husejerne må gribe til lommen

Annonce