Annonce
Kultur

Flemming Bamse Jørgensen får sin egen film: Kendt skuespiller skal spille den folkekære sanger

Nimbus Film gik i tirsdag i gang med optagelserne til en spillefilm om Flemming Bamse Jørgensens liv. Arkivfoto: Ernst VanNorde/ritzau Scanpix
I disse dage går optagelserne i gang til en ny spillefilm om Flemming Bamse Jørgensen. Filmen får premiere i januar 2023 og beskriver den århusianske sangers kamp mellem sin fars forventninger og kærligheden til musikken.

Film: Han gav os udødelige klassikere som "I en lille båd der gynger" og "Vimmersvej".

Nu er en spillefilm på vej om den folkekære musiker Flemming Bamse Jørgensen.

Bag filmen står produktionsselskabet Nimbus Film i co-produktion med JA Film og Uppercut Media, og optagelserne begynder tirsdag i Aarhus.

Annonce

Henrik Ruben Genz instruerer feelgood-dramaet "Bamse", der  har Anders W. Berthelsen i titelrollen som Bamse, mens Johanne Louise Schmidt ses i rollen som hans kone Käte.

- Indrømmet - det var ikke mig og mine sønderjyske flippervenner, der købte Bamses Venners plader i 70’erne. Vi sad i små tilrøgede kælderværelser og stenede til noget mere psykedelisk og kompliceret musik. Og så alligevel - når Bamses Venner kom til Gram og spillede op til bal i Vesteramtshallen, så stod vi skulder ved skulder med frisørerne, bønderne, knallertrockerne, skolelærerne og andet lokalt godtfolk og skrålede med på Bamses sange - for vi kendte selvfølgelig alle de sjove, banale tekster om at gå med røven bar i en lille båd, der gynger. Bamse var lettilgængelig, usmart, ydmyg - og bag klapbukserne bankede der et stort og oprigtigt hjerte for musikken. Det var vi mange, der godt kunne lide - uanset hvem vi var eller hvor vi kom fra, lyder det fra instruktør Henrik Ruben Genz i en pressemeddelelse.

Musikalsk arv

Flemming Bamse Jørgensen blev 63 år og var en del af den danske musikscene i over 35 år.

Han var bedst kendt som forsanger i Bamses Venner og vandt i 1980 det danske Melodi Grand Prix med nummeret "Tænker altid på dig".

Flemming Bamse Jørgensen har solgt over 3,5 millioner albummer og døde i 2011, hvor han efterlod sig hustruen Käte og børnene Tine og Theis.

Flemming "Bamse" Jørgensen og Bamses Venner efter sejren ved Det Danske Melodi Grand Prix i 1980. Arkivfoto: Bent K. Rasmusse/Ritzau Scanpix
Annonce

Filmen om Bamse

Filmen "Bamse" går bag om musikeren med det store smil og smækbukserne og åbner op for en  stærk og rørende fortælling om en søns livslange stræben efter sin fars anerkendelse og kærlighed, lyder det i beskrivelsen fra Nimbus Film.

Jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie og går til det med den dybeste respekt

Anders W. Berthelsen

Flemming Bamse Jørgensen har oprindeligt 11 søskende, men bliver som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, der ikke kan få børn.

Faren ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til hans utilfredshed bliver Flemming frontmand i Bamses Venner. Bandets succes er enorm, men Flemming får ikke sin fars anerkendelse og føler sig stadig mere splittet mellem at være Flemming og Bamse.

- Det er historien om det svigtede barns frygt for at blive kasseret igen og igen. Det er den evige stræben efter accept og anerkendelse, især fra sin far, der driver dramaet. Det er det alment genkendelige, der gør fortællingen om legenden Flemming Bamse Jørgensen nærværende, underholdende og rørende, fortæller instruktør Henrik Ruben Genz.

Henrik Ruben Genz (tv.) instruerer filmen om Flemming Bamse Jørgensen. Han har tidligere lavet film som "Gud taler ud". Her sammen med de to hovedrolleindehavere Anders W. Berthelsen (stående) og Johanne Louise Schmidt (midten). Til højre ses Bamses familie. Foto: Jens Juncker-Jensen/Nimbus Film
Annonce

Berthelsen som Bamse

Det er lykkedes Nimbus Film at få Anders W. Berthelsen ombord i titelrollen som Flemming Bamse Jørgensen.

Han har været én af landets mest populære og succesfulde filmskuespillere gennem de seneste 25 år, hvor nogle af højdepunkterne er gennembrudsrollen i Søren Kragh Jacobsens "Mifunes sidste sang", megasuccesen "Italiensk for begyndere", dramaet "Drømmen" og "Klassefesten"-trilogien, lige som han også er kendt for tv-serier som "Taxa", "Krøniken" og "Forbrydelsen".

Med rollen som Bamse står Anders W. Berthelsen foran sit livs rolle. Foruden den fysiske transformation til rollen, skal han selv synge alle sangene i filmen.

- Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming Bamse Jørgensens musik og stemme.
Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt. Hans kamp for at få lov til at være her og høre til, er meget rørende, og vedkommende. Og jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie og går til det med den dybeste respekt, udtaler skuespilleren.

I den kvindelige hovedrolle som Bamses stærke og loyale kone Käte ses Johanne Louise Schmidt. Hun er i den brede befolkning mest kendt for sin præstation som sekretæren Rose i de populære "Afdeling Q"-film og har også gjort sig bemærket med en lang række stærke præstationer på Det Kongelige Teater. Senest har hun medvirket i "DNA", den svenske miniserie "Sneengle" og den kommende fjerde sæson af "Borgen" på Netflix.

I øvrige centrale roller ses blandt andet Henrik Birch som Flemmings far, Charlotte Bøving som moren, Lars Ranthe som manageren John Madsen, Signe Egholm Olsen som søsteren Jonna og Brian Lykke som vennen og bandkollegaen Jes.

Annonce

Stærkt hold bag filmen

Efter 1. verdenskrigs-filmen "Erna i Krig" med Trine Dyrholm er instruktøren Henrik Ruben Genz tilbage i Aarhus-området med fortællingen om Bamse. Med film som "Frygtelig Lykkelig" og "Gud taler ud" samt DR-serierne "Krøniken", "Forbrydelsen" og "Borgen 3" på cv’et, er det første gang, at Genz nu kaster sig ud i en biopic.

Det er Genz og hans gamle samarbejdspartner manuskriptforfatter Bo Hr. Hansen, som har skrevet manuskriptet til "Bamse". De har blandt andet arbejdet sammen om filmene "Gud taler ud" og "Erna i krig".

Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje foregår alle optagelser til filmen i Aarhus, hvor Flemming Jørgensen boede hele sit liv.

Der er forventet dansk biografpremiere 12. januar 2023. Filmen vil senere kunne ses på TV2 og TV2 Play.

Film om Flemming Bamse Jørgensen

12. januar 2023 får filmen om Flemming Bamse Jørgensen premiere.

Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen som Flemming Bamse Jørgensen, mens  Johanne Louise Schmidt spiller Käte.

På rollelisten er desuden Henrik Birch (Flemmings far), Charlotte Bøving (Flemming mor), Johannes Nymark (Flemmings far, ung), Clara Ellegaard (Flemmings mor, ung), Signe Egholm Olsen (Jonna),  Lars Ranthe (John Madsen), Mikkel Vadsholt (Flemmings bror), Brian Lykke (Jes), Jacob Madsen Kvols (Bjarne) m.fl.

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, mens Bo Hr. Hansen har skrevet manuskriptet.

Bag filmen står produktionsselskabet Nimbus Film i co-produktion med JA Film og Uppercut Media.

Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje og Film Fyn.


Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce