Annonce
Aarhus

Flemming Møldrup fra 'Kender du typen': Bowie gjorde mig til musikelsker for altid

P6 Beat-værten Carsten Holm (th) og livsstilseksperten Flemming Møldrup (tv) skiftedes til at spille plader fra deres egen samling og snakke om musik og dens betydning til arrangementet "Kender du musiktypen?" torsdag eftermiddag på Pica Pica. Foto: Flemming Krogh

Der var stuvende fuldt på vinbaren Pica Pica, da radiovært Carsten Holm og livsstilsekspert Flemming Møldrup vendte plader og snakkede om musiktyper.

AARHUS: Der er musik, der kommer til at definere os som mennesker og sætte et vederstyggeligt aftryk på vores fremtidige pladesamling.

Det stod klart, da P6 Beat-værten, Carsten Holm og livsstilseksperten, Flemming Møldrup - kendt fra DR's "Kender du typen", mødtes til en snak om musik og musiktyper. Arrangementet, som Promus og Music City Aarhus stod bag, fandt sted på en tæt pakket vinbar, hvor de to gæster skiftedes til at lufte plader hjemme fra hylden.

For Flemming Møldrup var det ikke morens Sebastian, Leonard Cohen og Pia Raug-plader, der havde gjort indtryk. Det var nærmere hans Onkel Kims fejlkøb. De plader, som ikke passede ind i hans "maskuline samling". Plader som Pink Floyds "The Wall" og Lou Reeds "Transformer". Og da onklens kæreste Sussi så præsenterede ham for David Bowies album "Low", blev han ikke den samme igen.

- Fra da af vidste jeg bare, at musik aldrig ville komme til at forlade mit liv igen. Bowie gjorde mig til musikelsker for altid, sagde Flemming Møldrup.

Carsten Holm fik lov at spille eftermiddagens første plade, "Born in the USA" med Bruce Springsteen, som han havde fået i konfirmationsgave i 1985 på Ærø.

- Den har betydet ekstemt meget for mig, sagde radioværten, da "I'm On Fire" bølgede ud i rummet.

Annonce

Gå nye musikveje

Men tilbage til Onkel Kims fejlkøb. Dem fik den unge Flemming lov at beholde, og det ledte til en snak om, at vi måske ikke skal være så bange for vores fejlskud.

- Det er afstikkere til en anden musiksmag, som vi ikke kender så godt, og det skal Onkel Kim have point for. Det glemmer mange at gøre, sagde Flemming Møldrup, der for nylig var begyndt at spille vinylplader igen og rekonstruere sin teenage-pladesamling.

- For mig er det blevet et ritual at sætte mig ned og lytte til en plade. Det er et besøg tilbage til en tid, hvor verden stadig stod, og hvor man skulle gøre en indsats for at høre musik. Jeg føler, at jeg skal gøre mig fortjent til det, når jeg sætter en LP på, sagde han.

Eftermiddagen bragte de to musikelskere omkring forskellige typer: Bankmanden der siger til kollegerne, at han skal på camping, mens han i virkeligheden er på Roskilde Festival, eller ham i Porschen, der garanteret hører Roxette, "fordi det ikke nødvendigvis behøver at stikke så dybt", som Flemming Møldrup formulerede det.

Han opfordrede tilhørerne til at prøve at komme ud over deres egen komfortzone, når det handlede om at stifte bekendtskab med ny musik. Som han selv havde gjort det med det amerikanske indie rock-band The War on Drugs, som i sommer spillede på Northside festival.

- Vi bør gøre os umage med at se ud over vores egen musiksmag, så vi ikke bliver ved med at køre i den samme rille. Det fortjener musikken.

Den opfordring er her med givet videre.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce