Annonce
Sport

Flere østjyske spillere med til U21-VM

Nikolai Vinther er med i truppen til U21-VM sammen med sin holdkammerat Christoffer Bonde. Foto: Ole Nielsen
Landstræner Stefan Madsen har udtaget Nikolai Vinther og Christoffer Bonde fra Århus Håndbold, ligesom Skanderborgs Salah Boutaf også er blandt de 16 spillere, der skal repræsentere Danmark i Spanien.

HÅNDBOLD: De sidste forberedende kampe til sommerens U21-VM er færdigspillet og landstræner Stefan Madsen har fundet ud af hvilke spillere, der skal repræsentere Danmark i Spanien.

Efter tre kampe mod Norge, Sverige og Egypten har landstræneren valgt at pege på 16 spillere, der skal med videre til slutrunden. Her finder man blandt andre de to Århus Håndbold-spillere Christoffer Bonde og Nikolai Vinther, mens Skanderborgs Salah Boutaf også er med på holdkortet.

Udover trioen finder man også Mathias Møller og Frederik Iversen, der i den forgangne sæson var på kontrakt i henholdsvis Århus og Skanderborg, men i den kommende sæson skifter til Nordsjælland.

Stefan Madsen fortæller, at det har været svært at skære feltet ned til 16.

- Der er virkelig mange kvalificerede spillere, men jeg kan kun tage 16 mand med. Det er stort puslespil, som skal gå op. Truppen består af spillere, som har vist et flot niveau, hvorfor de også fortjener at komme med, lyder det på Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside.

Holdet kommer på en svær opgave i det spanske, hvor man er havnet i gruppe med Chile, Argentina, Norge, Tyskland, og Island.

- Vi er havnet i gruppe, der bliver en stor mundfuld for os, og hvor vi har stor respekt for vores kommende modstandere. Tyskland er altid en voldsom stærk nation, hvor de rent fysisk ligger i toppen. Island og Norge er også dygtige modstandere, men især sidstnævnte har vi spillet nogle gode kampe i mod og senest besejret nu her. Det kommer selvfølgelig også an på, hvordan de forskellige hold griber turneringen an og hvem, der står til rådighed. Argentina og Chile kender vi ikke særlig godt, siger Stefan Madsen.

Danmark spiller sin første kamp ved U21-VM mod Norge 16. juli.

Annonce

U21-landshold

Truppen til U21-VM i Spanien

Mathias Gidsel, GOG

Frederik Bo Andersen, GOG

Nikolai Vinther, Århus Håndbold

Christoffer Bonde, Århus Håndbold

Salah Boutaf, Skanderborg

Frederik Tilsted, Mors/Thy

Jonathan Würtz, TTH

Mathias Møller, Nordsjælland Håndbold

Anders Agger, Lemvig

Andreas Magaard, TMS Ringsted

Lukas Jørgensen, GOG

Emil Lærke, GOG

Jens Dolberg, BSV

Kasper Lindgren, Mors/Thy

Frederik Iversen, Skanderborg

Oliver Norlyk, Aalborg Håndbold

U21-herrerne spiller deres indledende gruppekampe i denne rækkefølge:

16/7 kl. 14.00 Norge-Danmark

17/7 kl. 18.00 Danmark-Tyskland

19/7 kl. 14.00 Argentina-Danmark

20/7 kl. 20.00 Island-Danmark

22/7 kl. 10.00 Danmark-Chile

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce