Annonce
AGF

Flere AGF-profiler skadet: Tvivlsomme til AaB-kamp

Albert Grønbæk Erlykke (nummer to fra højre) er i spil til en plads fra start når AGF på fredag møder AaB. Foto: Axel Schütt
Nicolai Poulsen afsoner karantæne når AGF møder AaB på fredag og det sætter den ellers brede århusianske trup under pres da flere andre spillere døjer med skader.
Annonce

FODBOLD: Den ellers så bredt besatte AGF-midtbane er efterhånden ved at være nede på få valgmuligheder til fredagens Superligakamp mod AaB.

Nicolai Poulsen må med garanti sidde over da han afsoner karantæne - sin femte karantænedag i sæsonen, i øvrigt.

Og Zach Duncan må AGF også kigge langt efter da han for en måned siden rev et korsbånd over.

Med Bror Blume og Benjamin Hvidt i spil til to af de tre pladser på midtbanen vil det åbne for et et comeback til Mustafa Amini, der blev hvilet mod FC Midtjylland. Men australieren er også skadet og tvivlsom til fredagens kamp.

Ved onsdagens træning var han i motionsrummet og luntede rundt på Fredensvang sammen med Mustapha Bundu mens holdkammeraterne spillede med bold.

- Det er dag for dag med Amini, sagde AGFs cheftræner David Nielsen onsdag, der på grund af databeskyttelsesregler ikke ville komme ind på, hvad midtbanespilleren fejler.


Der er ikke nogen af de spillere, der løber rundt herude bag mig, som jeg ikke tror på kan starte en kamp for os.

David Nielsen om Albert Grønbæk Erlykkes chancer for at spille mod AaB på fredag.


Annonce

Albert Grønbæk Erlykke

Hvis Amini ikke kan spille mod AaB er David Nielsen efterladt med to-tre sandsynlige alternativer.

Han kan sætte angriberen Nicklas Helenius ind og ændre formationen end smule, så den bliver en kende mere offensiv.

Han kan trække hattrickhelten Jon Dagur Thorsteinsson ind centralt og sætte for eksempel Gift Links ud på kanten.

Eller også kan han bringe 19-årige Albert Grønbæk Erlykke, der blot har spillet 39 minutters Superligafodbold i sin korte karriere. Han vil være en mere én til én erstatning på midtbanen.

Og det bekymrer ikke cheftræneren, at U19-spilleren har meget lidt erfaring for seniorfodbold med indhop i Aalborg i 3-2-sejren samt i søndagens 4-3-sejr over FC Midtjylland.

- Vi arbejder med ham og glæder os til at følge hans udvikling. Jeg har hele tiden sagt, at årsagen til, at det er så vigtigt, vi kommer i medaljeslutspillet er, at spillerne bliver testet mod de bedste hold. Og dermed er en mand som Albert på et andet niveau når han engang skal til at starte inde på vores hold kontinuerligt - om det er om et år, to år eller to måneder.

- Der er ikke nogen af de spillere, der løber rundt herude bag mig, som jeg ikke tror på kan starte en kamp for os. Albert har haft en afgørende fod for os i de to kampe, hvor han er kommet ind. Og det viser, at han at han er klar, sagde David Nielsen ved onsdagens træning på Fredensvang og med henvisning til det straffespark, han fik tilkendt imod AaB og den lange aflevering, der satte 4-3-målet op i Herning.

Annonce

Bundu og Backman

Foruden udfordringen på midtbanen er to af AGFs største profiler tvivlsomme til AaB-kampen.

Niklas Backman og Mustapha Bundu var ikke med i søndagens FC Midtjylland-kamp og ligesom med Amini har David Nielsen endnu ikke et overblik over, om de kan være med på fredag.

Onsdag var Bundu i styrkerummet og løb en runde på græsset mens Backman ikke var at se.

- De er ikke med i fuld træning i dag. Vi må se, hvordan det ser ud i morgen (torsdag, red.).

Hvor længe regner I med, de er ude?

- De træner ikke i dag, men det tror jeg snart, de gør, sagde David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce