Annonce
Aarhus

Flere børn i nødpasning i Aarhus: - Jeg er bekymret for, hvordan krisen påvirker de mest sårbare

Skoler, børnehaver og instituiner er tømt for børn i øjeblikket - men Aarhus Kommune har set en markant stigning i antallet af børn i nødpasning. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Antallet af børn tilmeldt nødpasning i Aarhus er steget markant siden forældrene i første omgang tilmeldte deres børn.

AARHUS: Da statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned og dermed lukkede uddannelsesinstitutioner, børnehaver og fritidstilbud, så åbnede Aarhus Kommune straks for nødpasning af børn.

I takt med at corona-krisen trækker ud, så er antallet af børn i nødpasning steget markant. På åbningsdagen 16. marts var 656 børn tilmeldt, mens tallet i dag er steget til 1.080 børn. Og det tal ventes at stige yderligere.

Samtidig er der også et skærpet blik for og samarbejde omkring børn og unge fra udsatte familier eller som på anden vis er sårbare på grund af corona-krisen.

- Mange børn og unge får god og tryg hjælp fra deres forældre, men jeg er bekymret for, hvordan krisen påvirker de mest sårbare. Vores nuværende indsatser bygger heldigvis på viden om familiernes udfordringer fra før krisen, men vi er nødt til at følge tættere op, være opsøgende og langt mere årvågne, når lærere og pædagoger ikke er så tæt på børnene som til hverdag, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Den skærpede indsats betyder blandt andet et tæt samarbejde mellem skoler, Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning i Børn og Unge samt familie- og myndighedsrådgivere hos de sociale myndigheder.

Annonce

Her kan du få hjælp og rådgivning

Frivilligcenter Aarhus og Aarhus Kommune samarbejder om at samle en liste over frivilligforeningers og organisationers tilbud til borgere. Det gælder både børn og voksne, der har brug for praktisk hjælp, en snak eller nærmere rådgivning og vejledning. Læs mere her: https://www.frivilligcenteraarhus.dk/corona

Se også den vedhæftede liste over tilbud, målrettet børn, unge og familier.

Stadig plads i nødpasningen

Opfølgningen sker blandt andet gennem daglig kontakt til sårbare og udsatte børn, målrettet indsats fra gadeplansmedarbejdere, direkte kontakt til forældre ved bekymringer og faste procedurer for kontakten mellem de voksne og professionelle, som omgiver børnene og de unge.

Thomas Medom peger samtidig på den værdifulde indsats, som frivillige og private organisationer gør for sårbare familier i den aktuelle situation:

- Frivillige og organisationer gør en kæmpe indsats for at hjælpe med at holde hånden under sårbare borgere, også her under krisen. Det spænder fra let lektiehjælp til virkelig svære problemstillinger, som børn og unge rejser over for telefonrådgivninger eller i chatrum. Det er meget værdifuldt, når den daglige kontakt skoler, fritids- og ungdomsklubber er begrænset. Derfor vil jeg opfordre Folketinget til at få vedtaget en hjælpepakke til børnene samt de organisationer og foreninger, som hjælper dem, siger Thomas Medom.

Rådmanden understreger, at der fortsat er god plads til de børn, som er omfattet af nødpasningen, herunder børn fra sårbare og udsatte familier.

Det daglige fremmøde ligger på cirka en tredjedel af de tilmeldte børn, da en del forældre ikke har brug for nødpasning hver dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-hollænder klar til at gribe chancen: Jeg ønsker at give noget tilbage til klubben

Annonce